GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Monaco - Lille, duelul ultimelor "pământene" care au întrerupt supremația lui PSG. Locul doi, singura miză a sezonului!

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 17:07 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 17:07

AS Monaco și Lille vor sta față în față vineri, de la ora 22:00, în deschiderea etapei a 14-a din Ligue 1. Va fi un meci important pentru șansele europene ale ambelor echipe, dar și un duel pe care fanii fotbalului francez îl vor vedea dintr-o altă perspectivă: Monaco și Lille sunt singurele echipe care, în ultimele zece sezoane, s-au interpus între PSG și titlul de campioană a Franței!

Creează acum un cont pe Superbet, ia bonusul de bun-venit și bucură-te de SuperFotbalul din Franța!

Falcao și Mbappe, primii care s-au opus șeicilor

Începută en-fanfare, cu patru titluri consecutive între 2013 și 2016, dominația lui Paris Saint-Germain pe plan intern a fost oprită de o manieră impresionantă abia în 2017, când AS Monaco reușea să domine complet surprinzător Ligue 1 și să termine cu un avans de opt puncte (95 față de 87) față de supercampioana ultimilor ani. Și nu oricum, ci cu o echipă stelară cu Leonardo Jardim pe bancă și Subasic, Fabinho, Joao Moutinho, Bakayoko, Bernardo Silva, Benjamin Mendy, Radamel Falcao, Thomas Lemar și Kylian Mbappe în teren. În afara unui joc spectaculos, care i-a propulsat pe majoritatea titularilor spre transferuri de top, sezonul 2016/2017 a stat sub semnul parteneriatului Falcao - Mbappe. Primul a marcat 21 de goluri în Ligue 1 și 30 în toate competițiile, iar al doilea, cu 15 goluri în Ligue 1, a traversat stagiunea care l-a anunțat drept viitorul mare star al fotbalului mondial.

Yilmaz și David l-au oprit apoi pe Mbappe!

În 2018, Kylian a virat dinspre Principat spre Paris, i s-a alăturat lui Neymar în "galaxia" de pe Parc des Princes, iar rezultatele au venit logic, PSG dominând fotbalul din Hexagon pentru încă trei ani. În apogeul celor două mari vedete, la orizont a apărut Christophe Galtier și a sa echipă la Lille, dar puțini au crezut că minunea se va produce. Totuși, la finalul etapei a 38-a, clasamentul arăta 83 de puncte în dreptul lui Lille și doar 82 pentru PSG. A fost nevoie de o victorie în ultima etapă, 2-1 pe terenul lui Angers, succes adus de golurile marcate de Jonathan David și Burak Yilmaz. De altfel, cei doi au jucat de-a lungul sezonului rolurile lui Falcao și Mbappe din 2017, reușind 13, respectiv 16 goluri.

2021/2022, o realitate dură: locul al doilea, singura miză

Între timp, lucrurile s-au schimbat foarte abrupt la Lille, cu Galtier plecat la Nice și Jocelyn Gourvennec venit pentru a-l înlocui, iar Monaco merge în continuare pe mâna lui Niko Kovac. Cum PSG a reglat rapid lucrurile printr-o perioadă de mercato în care la Paris au poposit Messi, Ramos, Donnarumma, Hakimi și Wijnaldum, visul unui nou titlu e imposibil atât pentru monegasci, cât și pentru campioana en-titre. După 13 etape, ultimele "pământene" care au triumfat în Ligue 1 se zbat la mijlocul clasamentului, pe locurile 11 (AS Monaco - 18 puncte) și 12 (Lille - 16 puncte). PSG e într-o altă ligă, cu 34 de puncte dintr-un maxim posibil de 39, iar miza celor două a devenit acum locul al doilea. Iar distanța e mare, cu Lens acumulând deja 24 de puncte și conducând plutonul din spatele lui PSG, care vizează obținerea celui de-al doilea loc care duce direct în grupele Ligii Campionilor.

Ai un SuperPariu? Hai în SuperSocial și arată-l tuturor! 

Te consideri inspirat sau ai un pont în care crezi? Atunci vino alături de ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Mihai Leu și Benny Adegbuyi în singura rețea de socializare a pariorilor. Vezi ce joacă ei, descoperă și alți pariori supervaloroși, inspiră-te de la ei și afirmă-te.

Fă-ți profilul în SuperSocial și bucură-te de ceva ce ne dorim cu toții: socializare cu folos pentru pariori!

Sloturi + Bingo = Love = Slingo

Supercâștig la SuperProno: 15.000 de lei pentru 4 pariori inspirați! Câștigă și tu la Lyon - Sparta Praga!

SuperJackpotul istoric Superbet de peste 1 milion de euro s-a câștigat!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează