GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Revine Liga Campionilor, după cea mai lungă pauză din istoria competiției: care sunt favoritele?

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 13:31 / Actualizat marti, 04 august 2020 13:42

Pe 8 august, pentru prima dată în istoria competiției, se vor disputa, în paralel, două ediții diferite ale Ligii Campionilor. Pe de-o parte, se vor juca meciurile din primul tur de calificare în ediția 2020/2021: Tre Fiori (San Marino) - Linfield (Irlanda de Nord) și Drita (Kosovo) - Inter Club d'Escaldes (Andorra). Pe de altă parte, se dispută două meciuri restanță din returul optimilor de finală ale ediției 2019/2020: Bayern Munchen - Chelsea (3-0 în tur) și Barcelona - Napoli (1-1 în tur). Deschide-ți cont la Superbet.ro și pariază pe cele mai tari meciuri din cupele europene!

Restart cu meciurile decisive din Optimi!

Înainte de ediția 2020/2021, UEFA trebuie să încheie socotelile cu actualul sezon al competiției sale vedetă. Ediția actuală a fost stopată în luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus, în plin retur al fazei optimilor de finală. Astfel, UCL se va relua cu ultimele patru partide retur din „optimi”, după cinci luni de absență, cea mai lungă pauză din istoria acestei competiții:

Manchester City - Real Madrid (în tur 2-1), vineri 7 august de la 22:00

Juventus - Lyon (în tur 0-1), vineri 7 august de la 22:00

Bayern - Chelsea (în tur 3-0), sâmbătă 8 august de la 22:00

Barcelona - Napoli (în tur 1-1), sâmbătă 8 august de la 22:00

Patru echipe sunt deja calificate în „sferturi”: PSG, Atletico Madrid, Atalanta și RB Leipzig. În afară de campioana Franței, celelalte trei echipe calificate între ultimele opt din Liga Campionilor au fost surprize. Atletico a eliminat-o pe campioana en-titre, Liverpool, câștigând ambele manșe: 1-0 acasă și 3-2 pe Anfield Road. Atalanta, care a trecut de Valencia cu 8-4 la general, și RB Leipzig, care s-a calificat după 4-0 la general cu Tottenham, sunt pentru prima dată în istoria lor în această fază a competiției!

Revelațiile sunt deja calificate în Sferturi!

Se știu deja două „dueluri” din faza sferturilor de finală. Revelația Atalanta va da piept cu campioana Franței, PSG, în timp ce RB Leipzig, cealaltă surpriză a acestei faze, o va întâlni pe Atletico Madrid, echipă care a jucat două finale în ultimele șase ediții ale competiției (2014 și 2016).

În celelalte două meciuri din „sferturi” se vor întâlni învingătoarele din „dublele” Napoli-Barcelona și Chelsea-Bayern, respectiv Real Madrid-Manchester City și Lyon-Juventus. După partidele disputate în tur, Bayern e mare favorită să ajungă în faza următoare, City și Lyon au avantaj de un gol, iar Napoli și Barcelona au terminat la egalitate. Dacă se vor păstra calculele hârtiei și în funcție de rezultatele din prima manșă, celelalte două „sferturi” ar trebui să arate, teoretic, astfel: Barcelona - Bayern, respectiv Manchester City - Juventus. Cu Messi și Ronaldo pe același culoar spre finală. O ciocnire între cei doi e posibilă în semifinale!  Vezi acum cele mai bune cote pentru meciurile decisive din Liga Campionilor!

Care e forma de moment a echipelor?

Totuși, Real Madrid, proaspăta campioană a Spaniei, care a încheiat neînvinsă ultima parte a sezonului în La Liga, cu 10 victorii și o remiză, ar putea întoarce rezultatul și soarta calificării pe Etihad, mai ales că se joacă fără public. Nici Napoli nu este lipsită de șansă. Echipa lui Gattuso a terminat doar pe locul 7 sezonul în Italia, dar a învins-o pe Lazio în ultima rundă, scor 3-1, iar Barcelona, dincolo de faptul că a avut un final de sezon sub așteptări, este prea mult dependentă de un singur jucător, Leo Messi, iar relația dintre jucători și antrenorul Quique Setien nu este una foarte bună.

Echipa care a încheiat cel mai târziu sezonul, Juventus, campioana Italiei, este cea mai „proaspătă”, dat fiind că nu a apucat să-și iasă din ritm, chiar dacă a pierdut trei din ultimele patru etape disputate. Cel puțin ultimele două eșecuri, cu Cagliari și Roma, au fost explicabile, „Bătrâna Doamnă” fiind deja matematic campioană. Bianconerii vor fi echipa cu cea mai puțină pauză între meciurile din campionatul intern și cele din Liga Campionilor.

La polul opus, înainte de returul „optimilor”, se află Bayern, echipă care va avea peste o lună de inactivitate de la ultimul meci oficial, finala Cupei Germaniei cu Leverkusen. Bavarezii se află, însă, la adăpostul victoriei cu 3-0 din tur, de la Londra, iar Chelsea vine după pierderea finalei Cupei Angliei, în fața marii rivale Arsenal. 

Cum Liverpool a fost deja eliminată, e clar că trupa lui Jurgen Klopp nu-și va putea apăra titlul, astfel că Real Madrid rămâne singura echipă care a reușit asta de la reorganizarea competiției în formatul actual, adică din 1992 încoace. 

Care e formatul inedit?

Retururile celor 4 Optimi care au rămas de disputat se joacă pe stadioanele echipelor gazdă. City primește vizita Realului, Juve pe a lui Lyon, Bayern pe a lui Chelsea și Barca pe a lui Napoli. Din Sferturi, se trece la meciuri eliminatorii. Duelurile într-o singur manșă se dispută pe teren neutru, în Portugalia, pe arenele lui Sporting (Jose Alvalade) și Benfica (Da Luz). Arena vulturilor lusitani, Da Luz va găzdui marea finală din 23 august!

Ultimele 4 campioane sunt în continuare în cursa pentru trofeu!

În schimb, ultimele patru campioane ale Ligii Campionilor, dinainte de titlul lui Liverpool, sunt toate încă în competiție: Chelsea (2012), Bayern (2013), Barcelona (2015) și Real Madrid (2014, 2016, 2017, 2018).

Manchester City, Bayern și PSG sunt principalele favorite la câștigarea trofeului în acest an, deși doar una dintre ele este deja calificată în „sferturi”. Dacă pentru bavarezi ar fi al șaselea trofeu în competiție și primul după șapte ani, celelalte două ar fi campioane în premieră în Liga Campionilor. Ultima campioană inedită a competiției a fost Chelsea, în 2012. 

Ultimul gol în această competiție a fost reușit de Morata, împotriva lui Liverpool. Care va fi primul marcator după reluare? Instalează gratuit aplicația Superbet și pune SuperBilete de oriunde ești!

Bonusul de Bun Venit Online îți poate fi de folos în orice competiție sportivă ai nevoie de el!

Da. La Superbet.ro plecarea în aventura transformării informației, experienței, inspirației și pasiunii tale pentru sport și jocurile de cazinou în câștig presupune și un bonus substanțial. Deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei și pe care îl primești la primele tale trei depuneri! Iar ca totul să fie Super, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. Hai online și SuperJoacă! Intră și în agenție unde a revenit Pariul Șansă!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Un bucureștean a câștigat la Superbet 423.000 de euro! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România

„Am repetat biletul de 30 de ori ca să dețin recordul în România”

„Am câștigat 45.000 de euro la ultima încercare la pariuri! Am văzut recordul, dar eu joc de mult Penalti sau Cartonaș Roșu – NU!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează