GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Sferturi în EFL Trophy, cupa fotbalului mic! Sunderland sau Hull sunt printre favorite

Articol de GSP - Publicat marti, 02 februarie 2021 14:29 / Actualizat marti, 02 februarie 2021 14:33

EFL Trophy sau Trofeul Ligii de Fotbal este competiția care aduce la start echipele din ligile 3 și 4, alături de 16 dintre cele mai bune academii din Anglia. Pentru cluburile mari căzute în eșaloanele inferioare, această cupă e singura modalitate prin care fanii pot simți din nou lupta pentru o medalie de aur. Pentru cele mai mici, aflate în creștere, e primul contact. EFL Trophy 2020-21 a ajuns la faza sferturilor de finală, iar Sunderland sau Hull, aflate până acum câțiva ani în Premier League, sunt două dintre favorite.

4 echipe din top 6-ul League One sunt în sferturi

Primele două locuri din League One duc direct în Championship, iar următoarele patru merg într-un play-off jucat în sistemul semifinale-finală. În acest moment, pe locurile de promovare directă sunt Hull și Lincoln, echipe care joacă între ele de la 21:45 unul dintre sferturile trofeului EFL. Hull este și favorita pariurilor antepost pe League One, cu cota cea mai mică pentru a termina sezonul pe primul loc.

Peterborough și Sunderland, clasate pe 4 și 6, sunt și ele în această fază a competiției. Pentru Peterborough se anunță un meci mai ușor, cu Tranmere, singura formație de League Two rămasă în cupă.

85,000 oameni au văzut ultima finală

În 2019, finala a adus față în față două dintre cele mai populare echipe din toată Anglia, nu doar din ligile inferioare. Portsmouth, de două ori campioană națională și unul dintre cluburile-fanion ale sudului, a trecut la penalty-uri de reprezentanta nordului, Sunderland – campioană de 6 ori. Meciul de pe Wembley a stabilit un record de asistență în EFL Trophy, cu peste 85,000 de fani în tribune. Precedentul era de 80,000, stabilit în 1988, finala de atunci fiind între Wolves și Burnley – ambele aflate acum în Premier League.

Chiar dacă diseară vom afla semifinalistele ediției 2020-21, câștigătoarea EFL Trophy 2019-20 încă nu a fost stabilită. Finala a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, urmând să se dispute în această primăvară. Va fi un meci între o echipă de tradiție și una aflată „on the rise”, cum spun englezii. Portsmouth, ultima câștigătoare, împotriva lui Salford City. Clubul deținut de Beckham, Giggs, Scholes, frații Neville sau Nicky Butt are o istorie de peste 80 de ani, dar în 2019 a urcat pentru prima dată în liga a patra engleză.

Cum ar fi putut arăta o astfel de cupă în România

După ce multe cluburi din România au intrat în faliment și au renăscut, susținute de fani sau de autoritățile locale, ligile 3 și 4 au oferit adevărate bătălii pentru promovare. Suporterii multor cluburi de tradiție nu au mai avut parte de câțiva ani de meciuri de gală sau de trofee, iar introducerea unei cupe suplimentare pentru fotbalul „mic” ar fi crescut interesul din jurul lor. Și în acest sezon, al treilea eșalon cuprinde numeroase cluburi cu zeci de participări în prima ligă, în cupele europene sau cu trofee de Cupa României în vitrină. Crearea unei competiții asemănătoare EFL Trophy le-ar fi adus la start, în acest sezon, pe CSA Steaua, Oțelul Galați, SR Brașov, Jiul Petroșani sau Gloria Bistrița (toate cu peste 20 sezoane în prima ligă), dar și alte echipe din orașe importante pe harta fotbalului autohton: Suceava, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui, Brăila, Moreni, Petroșani, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Oradea, Satu Mare sau Baia Mare.

Vezi ce pariază românii pe EFL Trophy în SuperSocial!

Intră în SuperSocial, singura rețea socială a pariorilor români, și fii alături de Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Gică Craioveanu și Bogdan Stelea! SuperFotbaliștii Generației de Aur intră zilnic și fac publice biletele jucate de ei pe Superbet. Descarcă și tu aplicația Superbet, deschide cont și arată-le și tu prietenilor ce pariezi sau urmărește pariurile lor, ale marilor fotbaliști sau ale celor mai buni jurnaliști din țară!

Bonusul de Bun Venit te așteaptă, dar și pariul șansă în agenții!

Dacă ești utilizator nou Superbet, pe site sau în aplicația de mobil, te bucuri de un Bonus de Bun Venit Sport de până la 500 lei acordat la primele 3 depuneri! Dacă preferi agențiile stradale iar acestea sunt deschise în orașul tău, trece-le pragul cu încredere și bucură-te de Pariul Șansă! Reintrodus la cererea pariorilor, acesta a ajutat zeci de mii de jucători, plătind peste 4 milioane de bilete!

Pregătește-te pentru o lună de tenis de cel mai înalt nivel! Toate numele grele s-au mutat în Australia! Tu pe cine pariezi?

Ei sunt campionii de la care ar trebui să se inspire românii din Super Ligă! Giani Kiriță a oferit cea mai mare surpriză din fotbalul turc

Superbet a plătit un câștig istoric pe un singur bilet: 428.532 de lei! Minunea a fost prinsă cu 17 meciuri din 3 sporturi și 7 competiții diferite!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează