GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV // VIDEO „Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”

Gică Hagi / Sursă foto: Arhivă GSP
Gică Hagi / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 06:15 / Actualizat duminica, 01 ianuarie 2023 13:35

Afaceristul Bogdan Enoiu, unul dintre cele mai importante nume din industria publicității în ultimii 30 de ani în România, omul care a organizat „Gala Hagi” în 2001, a rememorat la podcastul „Profu' de Sport” câteva dintre momentele speciale petrecute alături de „Rege”.

Bun prieten cu Hagi și cu multe alte personaje din clasa de lux a sportului românesc, Bogdan Enoiu a avut privilegiul de a se afla în anturajul acestora în diverse ipostaze mai puțin cunoscute publicului larg. Un astfel de moment l-a avut în prim-plan pe Gheorghe Hagi în urmă cu mai bine de două decenii, la un Revelion petrecut la Roma, în „Orașul Etern”.

Atunci, potrivit spuselor lui Enoiu, Hagi și-a demonstrat pasiunea arzătoare pentru meserie printr-un gest ce poate părea incredibil. Pe 1 ianuarie, s-a deplasat la o librărie din capitala Italiei în tentativa de a-și cumpăra câteva cărți despre fotbal!

Dezvăluiri incendiare ale lui Anghel Iordănescu » A încercat să blocheze aranjamentele din prima ligă: „Nea Puiu, a fost blat! Tort cu frișcă multă”
PROFU' DE SPORT
Dezvăluiri incendiare ale lui Anghel Iordănescu » A încercat să blocheze aranjamentele din prima ligă: „Nea Puiu, a fost blat! Tort cu frișcă multă”

Bogdan Enoiu, amintiri de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie!”

„Am făcut un Revelion cu Hagi și Victor (n.r. - Becali) la Roma. Nu mai țin minte anul. Era spre sfârșitul carierei de jucător. 

Era 1 ianuarie la Roma, iar pe la 08:00 dimineața îmi zice: «Bogdane, hai să mergem la Mondadori - o librărie prin centrul orașului - am văzut trei cărți despre fotbal». «Băi Gică, ești nebun? E 1 ianuarie, e închis!”». 

Îmi zice: «Nu, că aici e Roma, hai să mergem!». M-a târât până acolo, prin Parcul Aldrovandi, bineînțeles că era închis. S-a dus pe acolo, se uita...să spargă vitrina, aproape să le ia!” a rememorat Bogdan Enoiu, în dialogul cu Cătălin Țepelin de la podcastul „Profu' de Sport”.

Atât de zgârcit era! Cum a ajuns Copos să-i dea un Trabant lui Ion Țiriac: „S-a supărat îngrozitor pe el!”
PROFU' DE SPORT
Atât de zgârcit era! Cum a ajuns Copos să-i dea un Trabant lui Ion Țiriac: „S-a supărat îngrozitor pe el!”

Hagi a făcut valuri și în Australia: „A pus mâna pe rachetă și a servit incredibil!”

Același Bogdan Enoiu și-a adus aminte de un alt Revelion în care Gică Hagi i-a fost alături. Se întâmpla după ce „Regele” și-a încheiat cariera de fotbalist, iar destinația lor a fost atunci Australia. Hagi și-a etalat talentul la tenis de câmp și a stârnit admirația localnicilor.

„După Gala Hagi, am făcut Revelionul împreună în Australia. Am jucat fotbal pe plajă, bineînțeles că l-au recunoscut unii în Bondi Beach (n.r - o locație în vogă din Sydney). 

Atunci, a pus mâna pe rachetă și a servit incredibil din prima. Incredibil! Avea talent pentru orice. Un sportiv foarte mare!”, a povestit Enoiu.

Gică mi-a dat bucurie pură și fără să ceară ceva în schimb. Gândiți-vă că a băgat moral în noi în anii ăia supergrei! Priceless! Nu are preț asta! Și l-am văzut în multe ipostaze, nu pot să vorbesc despre toate. Un om extraordinar!

- Bogdan Enoiu, despre Gheorghe Hagi

„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”
Bogdan Enoiu în vestiarul GSP, alături de Cătălin Țepelin / Foto: Raed Krishan

Antreprenorul Bogdan Enoiu, unul dintre cele mai importante personaje din industria publicității în ultimii 30 de ani în România, organizator al Galei Hagi și al turneului de tenis de la București vreme de 16 ani, a povestit la podcastul GSP episoade memorabile cu personaje de top din sport, business și politică. Interviul integral poate fi citit AICI!

VIDEO Bogdan Enoiu, invitat la "Profu' de sport" - podcast GSP » EPISODUL 10

Citește și alte interviuri de la „Profu' de Sport”

EXCLUSIV Dezvăluiri incendiare ale lui Anghel Iordănescu » A încercat să blocheze aranjamentele din prima ligă: „Nea Puiu, a fost blat! Tort cu frișcă multă”

EXCLUSIV // VIDEO Un „tricolor” i-a făcut o mărturisire-șoc Părintelui Vasile Ioana: „Ne-am dus la femei toată noaptea, am rupt!” » S-a întâmplat înaintea unui meci din penultima campanie!

EXCLUSIV Gestul impresionant al lui Gigi Becali pentru o tânără grav bolnavă: „A plecat la spital în Germania și datorită iubirii acestui om”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
marianulvich
marianulvich  •  05 Februarie 2024, 13:36
Postat de imgb pe 01 Ianuarie 2023, 10:44

Interesant !...oare ce carti ar fi putut sa cumpere Hagi de la o librarie din Roma cind el abia buchiseshte 94 de cuvinte in limba romana ?... A !....ati vrut sa ne hlizim de 1 ian 23 ?....ati reusit...la multi ani !

Gogaie, au am vazut cateva minute la viata mea cu Hagi in platou la televiziuni italiene si spaniole , crede - ma vorbea fluent limbile respective , nu aveau translator .pentru astia ca tine dupa ultima ploaie , pavian cu greieri in calcaie este greu , nascut si trait intr o tara agrara nu te duce capul mult. HAGI este un tip inteligent( altfel nu poti realiza si reactiona cum o facea ca sportiv ).citeste definitia inteligentei , nu este sigur ce crezi tu . O Tempora.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  01 Ianuarie 2023, 12:52

În ciuda comentariilor negative ale unor răutăcioși din fire, Hagi e un tip inteligent. Are probleme de exprimare, dar astea țin de cu totul alte aspecte. E coleric și repezit, folosește preponderent dialectul aromân, nu are o cultură vastă( extrem de puțini sportivi de performanță o au), dar e un tip deștept și foarte pasionat de ceea ce face. La mulți ani!

imgb
imgb  •  01 Ianuarie 2023, 10:44

Interesant !...oare ce carti ar fi putut sa cumpere Hagi de la o librarie din Roma cind el abia buchiseshte 94 de cuvinte in limba romana ?... A !....ati vrut sa ne hlizim de 1 ian 23 ?....ati reusit...la multi ani !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează