GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  AMÂNARE

Incredibil! Iar s-a amânat procesul în cazul morții revoltătoare a tânărului fotbalist strivit de o placă de beton

Iar s-a amânat procesul în cazul David Chiric! / Sursă foto: Vremea Nouă
Iar s-a amânat procesul în cazul David Chiric! / Sursă foto: Vremea Nouă

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 19:13 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 19:24

Nici joi, la al 4-lea termen, judecătoarea din dosarul în care 4 persoane sunt acuzate de omor din culpă după decesul fotbalistului de 10 ani din Bârlad, în aprile 2021, nu a putut începe judecarea pe fond. 

De un an, din 20 aprilie 2022, cazul decesului lui David Chiric (10 ani), micuțul fotbalist din Bârlad care a murit la Galați, strivit de o placă de beton din gardul care împrejmuia terenul, se află la Judecătoria Galați. Azi la prânz a avut loc abia al 4-lea termen, însă tot nu s-a putut începe judecarea dosarului. 

Iar s-a amânat procesul în cazul David Chiric!

S-a lăsat cu încă o amânare, a 4-a, acum din cauză că avocatul Vasile Popa, reprezentantul inculpatului Costel Ovidiu Mangu, antrenorul lui David, a anunțat că se află în concediu medical. 

Nici Mangu, rezident în Bârlad, nu s-a prezentat la Judecătorie. Deși acesta știa că avocatul său nu va veni, însă instanța a aflat cu doar o jumătate de oră înainte de începerea termenului!

Judecătoarea de caz a fost nevoită să anunțe o nouă amânare, stabilind următorul termen pentru 11 mai. Atunci când avocatul Vasile Popa va trebui să prezinte instanței dovada în original că azi chiar a avut prescris de medic un concediu medical. 

Și, dacă nimic nu se va întâmpla iar, procesul în care 4 persoane sunt acuzate de omor din culpă ar putea începe. 

Amânări pe concedii și sărbători!

La precedentele trei termene s-au petrecut evenimente asemănătoare celor de azi. 

La primul (24 noiembrie 2022) s-a amânat fiindcă judecătoarea era în concediu. La al doilea (22 decembrie 2022), avocații apărării au invocat perioada sărbătorilor de iarnă! 

Iar la celălalt (28 februarie 2022), avocatul inculpatului Florin Manea și cel al Primăriei Galați nu s-au prezentat, fiindcă erau în concediu!

„Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!” » FRF, răspuns pentru GSP cu privire la propunerea de schimbare a Legii Sportului inițiată de Vasile Dîncu
DISCUȚIE
„Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!” » FRF, răspuns pentru GSP cu privire la propunerea de schimbare a Legii Sportului inițiată de Vasile Dîncu

Omorul din culpă se prescrie după 8 ani

Un copil de numai 10 ani, David Chiric, a părăsit această lumea pe 24 aprile 2021. Au trecut deja doi ani și procesul în care 4 persoane sunt inculpate de omor din culpă nu a început încă, pe fond. 

S-ar putea să fie demarat abia pe 11 mai. Iar omorul din culpă se prescrie după 8 ani de la săvârșirea faptei. Așa prevede legea, conform deciziei Curții Constituționale 358/2022. 

Cum omorul din culpă poate fi pedepsit între 2 și 7 ani (Cod Penal, art. 192) el se încadrează la prescripția generală de 8 ani, valabilă pentru toate infracțiunile în care pedeapsa este mai mare de 5 ani, dar până în 10 ani.

Persoane și instituții implicate în dosarul morții lui David Chiric

Inculpați: 

  • Fundația Sportul Gălățean
  • Florin Mirea - președinte Fundația Sportul Gălățean
  • Costel Ovidiu Mangu - antrenorul lui David Chiric
  • Tiberiu Vasile Grosu - organizatorul Cupei „Iepurașul”

Părți responsabile civilmente

  • Primăria Municipiului Galați
  • Unitatea Administrativ Teritorială Galați
  • Unitatea Administrativ Teritorială - Municipiul Galați

Citește și alte știri de actualitate: 

Golgeterul echipei din Superligă, EXCLUS din lot după o bătaie în toată regula la antrenament! GSP are prima reacție: „L-am găsit căzut, praf! Nu-l veți mai vedea!”

Judecata se tot amână în dosarul morții fotbalistului de 10 ani din Galați. Familia cere un milion de euro despăgubiri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Mazavalt
Mazavalt  •  13 Aprilie 2023, 19:45

"Omorul din culpă se prescrie după 8 ani" V-ati raspuns singuri cat va dura procesul. Si cand se ajunge la final .... inainte de ultima infatisare sa se afle condamnarile.... HAIT, Ca s-a PRESCRIS. In Romania oameni cu bun simt incepi sa ii aduni pe un stadion (CU INDULGENTA)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează