GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RAZBOI IN UCRAINA

Un fost sportiv din Belarus a plecat să lupte pentru Ucraina în războiul cu Rusia: „Sunt mulţi bieloruși care vor lupta de partea Ucrainei”

Pavel Shurmei // Foto: Imago
Pavel Shurmei // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 14:21 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 15:51

Pavel Shurmei (45 de ani), fost canotor din Belarus, a anunțat că se va înrola ca voluntar, pentru a lupta alături de armata ucraineană împotriva Rusiei.

Pavel Shurmei a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2004 și 2008, iar acum este gata să lupte pentru Ucraina în războiul împotriva Rusiei, ajuns la a noua zi. Fostul canotor susține că nu este singurul bielorus dispus să facă acest pas.

O arbitră din Ucraina acuză soldații ruși: „Vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare și apă, apoi îți iau tot ce ai”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
O arbitră din Ucraina acuză soldații ruși: „Vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare și apă, apoi îți iau tot ce ai”

Un fost sportiv din Belarus va lupta pentru Ucraina în războiul cu Rusia

Mă duc către sora noastră Ucraina pentru a-i ajuta pe frații ucraineni în lupta împotriva rușilor fasciști și agresori. Sunt o mulțime de bieloruși care vor lupta de partea Ucrainei împotriva rușilor. 

Rușii se vor întoarce în coşciug acasă. Iar dacă Lukashenko decide să introducă oficial Belarusul în acest război, și el se va întoarce acasă în aceeași manieră. Glorie Ucrainei și viață lungă Belarusului!”, a declarat Pavel Shurmei, titrează Tribuna.

Oleksandr Usyk s-a înrolat în armata Ucrainei

Oleksandr Usyk (35 de ani), boxer ucrainean, campion mondial la categoria grea, s-a înrolat în armata Ucrainei și luptă să apere Kievul, după invazia armatei ruse.

Usyk s-a întors în Ucraina, unde s-a înrolat în armată și luptă să apere Kievul. Campionul mondial se afla în negocieri pentru revanșa cu Anthony Joshua, după ce ucraineanul l-a învins pe englez anul trecut, deposedându-l de centurile WBA, IBF, WBO și IBO. 

Ucraineanul se afla în orașul Sheffield când a izbucnit războiul, iar mai multe voci din țara sa îl acuzau că a fugit în Anglia pentru a scăpa de război. Campionul mondial s-a întors însă acasă și a ținut să infirme aceste supoziții.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Antrenorul ucrainean de la Zenit, atacat dur de un fost coleg: „O să taci acum? Tolya, cum vei trăi cu tine?”

După ce a fost suspendată din competițiile internaționale, Rusia a anunțat că va merge la TAS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează