GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Ministerul Sănătății, comunicat de ultimă oră după ce 17 cadre medicale și 10 pacienți au fost depistați pozitiv la Universitar: „S-au convenit măsuri urgente”

27 de persoane, confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus în cadrul SUUB // Foto: Facebook
27 de persoane, confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus în cadrul SUUB // Foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 20:22

Ministerul Sănătății a emis un comunicat de presă cu privire la raportările din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București în legătură cu persoanele infectate cu COVID-19.

În informare se specifică faptul că 17 cadre medicale și 10 pacienți au fost depistați pozitiv cu coronavirus, în urma testării începute la data de 22 martie. Cei din urmă au fost deja transferați la unitățile medicale competente din Capitală.

Raport la Spitalul Universitar de Urgență București: 27 de persoane infectate cu COVID-19

„Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgență București au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale și 10 pacienți. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate. 

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și a pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB. Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ. 

Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă. În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19)”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Informare de presă: Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgență București au fost confirmate...

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Tuesday, March 31, 2020

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Bilanțul zilei în Italia: 837 de oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19, 1.109 s-au vindecat

Ordonanța militară 6 la MAI: municipiul Suceava și 8 localități adiacente, în carantină

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează