GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Împărtășire cu lingurițe de unică folosință? BOR respinge recomandarea INSP: „Aceste obiecte nu există în uzul ortodox”

Împărtășania reprezintă un simbol pentru Biserica Ortodoxă // Sursă foto: 123rf +32   FOTO
Împărtășania reprezintă un simbol pentru Biserica Ortodoxă // Sursă foto: 123rf

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 14:41

Biserica Ortodoxă Română a reacționat după ce Institutul Național pentru Sănătate Publică a recomandat ca împărtășania să fie efectuată cu materiale de unică folosință, ca metodă de combatere a răspândirii COVID-19.

Ultima oră » Bilanț în România: 15.778 de cazuri de COVID-19 confirmate » 190 în ultimele 24 de ore

„În legătură cu sintagmele pahar de unică folosință, linguriță de unică folosință, aceste obiecte nu există în spațiul și în uzul liturgic ortodox. S-au adus în discuție lucruri inadecvate”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, pentru Libertatea.

„Celelalte recomandări au fost puse în dezbatere publică, urmează un dialog interinstituțional între autoritățile guvernamentale și toate cultele religioase”, a mai spus Bănescu.

BOR nu agreează ideea împărtășaniei cu obiecte de unică folosință

INSP a comunicat zilele trecute că, după 15 mai, când slujbele religioase vor putea fi ținute din nou, următoarea recomandare: „Se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițiile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință”.

Purtătorul de cuvânt al BOR a spus că în lăcașurile de cult ar putea intra un număr redus de persoane, iar așa va fi mai ușor să fie păstrată și distanțarea socială impusă de autorități.

FOTO Imagini inedite din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+45 FOTO

VIDEO Cum vom merge la frizer, ce nu avem voie să facem în biserici și ce se întâmplă cu școlile după 15 mai

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Alexandru Rafila, detalii despre testarea la nivel național care urmează: „O să fie zeci de mii de teste! Vom primi răspunsuri la întrebările pe care le avem”

Ordonanța militară nr. 11 » Orașul Țăndărei a ieșit din izolare: „A fost nedrept, mulți și-au pierdut joburile”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
caoradea
caoradea  •  12 Mai 2020, 19:28
Postat de blochin pe 12 Mai 2020, 16:10

Astia il opreau si pe Hristos sa-i ceara declaratia cand a cerut sa bea apa dupa femaia samarineanca. Un nou caz de depasire a atributiilor constitutionale.

Da, si pe vremea lui Hristos aveau lingura de inox ? Destept esti.. parca asta e cel mai important. Biserica. Cea de azi care nu are nici o treaba cu Hristos. Purtatorii de sutane stau in palate, umbla cu masini bengoase... Hristos a fost atat de umil, incat a intrat in Ierusalim pe un magar...

blochin
blochin  •  12 Mai 2020, 16:10

Astia il opreau si pe Hristos sa-i ceara declaratia cand a cerut sa bea apa dupa femaia samarineanca. Un nou caz de depasire a atributiilor constitutionale.

blochin
blochin  •  12 Mai 2020, 16:10

Astia il opreau si pe Hristos sa-i ceara declaratia cand a cerut sa bea apa dupa femaia samarineanca. Un nou caz de depasire a atributiilor constitutionale.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează