GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Dan Puric n-are milă de clasa politică din România: „Noi suntem servanți de tun!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 13:20

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.RO, miercuri, de la ora 20:00.

Acesta a povestit cum a trecut de la teatru la conferințe și cum este atacat virtual de cei care-l consideră omul rușilor, comunist sau legionar.

Dan Puric folosește pe un ton dur și limbaj intolerant când se referă la politicieni: „Ne dau ordine toți retardații”.

Dan Puric: „Am simțit că se dărâmă țara. Ca la preinfarct!”

- Domnule Puric, cum v-a venit ideea să începeți să țineți conferințe?
- Domnu' Ovidiu sunteți grozav! Sunteți grozav! Ați pus o întrebare pe care mi-am pus-o eu. Eu îmi vedeam de regia mea, dar momentul declanșat a fost când a murit mama, Dumnzeu s-o odihnească. Am scos și-o carte atunci, teribilă. Am simțit atunci că se dărâmă țara. Am simțit pe piept ca la preinfarct, când simți o durere. Că ăștia își bat joc de țară. Instintiv, vorbindu-le la cursuri, mi-am dat seama că pot să spun ceva, ce am pe inimă!

- Dar nu credeți că... 
- Nu știu dacă am dreptate. Dar știam că am o durere. Eu le vorbesc oamenilor din durere și din dragoste. Și-acum simt nevoia să ies să le zic... Când mai facem țara asta? Noi suntem servanți de tun! Ne dau ordine toți retardații ăia de dincolo. Cu instincte de pirați, colonialiste. Istoria nu se face cu ce îți spun ăia și cu ce răspunzi tu. Din nevoia de a răspunde, de a face curat, din adevăr.

"Aș schimba mentalitatea în România de azi. Nu aș schimba-o cu ceva străin. I-aș întoarce pe oameni la rădăcini. Eu le vorbesc lor din durere și din iubire. Noi suntem servanți de tun!”
Dan Puric, actor

- Și vine lumea la conferințe?
- Și spre nefericirea altora vine lumea și am sălile arhipline. Acum există linșaj virtual. M-au făcut securist, că sunt într-o cultă, m-au făcut că sunt omul rușilor, că sunt naționalist comunist sau legionar. În România, la masa asta de mameluci, dacă zici un adevăr, lumea zice: "Ăsta are pe cineva în spate!". M-a întrebat unu': "Pe cine ai în spate?". Și i-am spus: "Eu am Sus și jos!". "Cum adică?". "Sus e Dumnezeu și jos e mama, la Sfânta Vineri, mă așteaptă!". El, săracu', nu credea!

- Și cine e în spatele dumneavoastră?
- Nu e nimeni în spatele lui Dan Puric, e doar Dumnezeu! Dacă ai stupiditatea să crezi ce e pe chestiile virtuale, ai înnebunit. E bine că poporul român nu pune încă botul la așa ceva. De zeci de ani încearcă să mă compromită! Și eu am sălile pline. Oamenii vin. Unora le este frică de adevăr. Populația nu are calități, are cantități. Calitatea acestui popor este încrederea în Dumnezeu!

+45 FOTO

Scăpăm de coronavirus la vară? Francezii au descoperit la ce temperatură moare COVID-19

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Dan Puric face o analiză dură pentru GSP: „Prefer să am dreptate singur decât să mă înșel cu mii de dobitoci!”

EXCLUSIV. Semnal de alarmă tras de Dan Puric: "E crimă națională! Am înțeles și la nivel de președinte... Știe băiatul ăsta ce face?"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
remarque
remarque  •  17 Aprilie 2020, 20:20

Si varianta este anarhia? Ceva de genul, lasa ca romanul stie le ce sa faca si este un cetatean responsabil. Vreti adevarul? Am fost puternici cand am fost condusi de straini sau de o mana de fier. In rest povesti. Tin minte ce disident cu aplomb era si Dinescu. Si ce mic burghez sau mosier a ajuns acum dupa ce a dat de bine. Actorii si in special Dan Puric isi fac bine treaba. Critica. Dar romanul de rand nu se schimba atat de usor. E om

brifcor
brifcor  •  17 Aprilie 2020, 15:26

Pãcat de Dan Puric, e un om inteligent. Dacã însã era si destept, ar fi realizat cã mai mult rãu decât si-au fãcut de-a lungul istoriei românii între ei, nu le-a fãcut nimeni din afarã... Verificati cu fapte si cifre si vã veti convinge !

695873341346583
Iskender Iskender  •  17 Aprilie 2020, 15:25

Numa' conspirații aveți în cap, da' să vă puneți creierii și mușchii la treabă, ioc. Voi ăștia, fanii lui ***, aveți idee câți bani o făcut ăsta din conferințele și cărțile lui pline de sclifoseli răsuflate? Din banii voștri, fr....lor....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează