GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

De ce devin abatoarele focare de COVID?! O explicație stranie: de ce contează zgomotul

Foto: Getty Images +37   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iunie 2020 09:00

Focarul din abatorul din Germania în care au fost infectați cu Coronavirus aproximativ 1.000 de români nu e un caz singular. În lume mai există și alte focare care au izbuncnit în fabrici sau abatoare de procesare a cărnii. De ce?

Focare similire au mai fost în Anglia, Franța, Spania și mai ales SUA. Unul din motivele pentru care apar focare în abatoare este faptul că distanțarea socială nu prea există și muncitorii sunt nevoiți să lucreze foarte aproape unul de altul.

Astfel, ei se pot infecta rapid unul pe celălalt din cauza picăturilor provenite din transpirație sau strănut ce pot fi inhalate de ceilalți colegi. De asemenea, infecția poate veni și prin atingerea unor suprafețe contaminate sau prin contact strâns.

+33 FOTO

„Fabricile și, în particular, zonele interioare sunt reci și umede, fiind astfel medii perfecte pentru Coronavirus să se mențină și să se răspândească. Picăturile care conțin virusul, de la persoanele infectate, sunt mai susceptibile să se răspândească și să rămână dăunătoare”, a declarat Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară, pentru bbc.com.

Un alt motiv posibil este ca, din cauza instalațiilor zgomotoase, muncitorii sunt nevoiți să vorbească mai tare, chiar să țipe, pentru a putea comunica, ceea ce face facilă răspândirea picăturilor infectate.

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre Coronavirus:

INCREDIBIL: țara care a chemat Armata în ajutor pentru 20 de cazuri noi! 1000 de militari păzesc hotelurile

3 sibieni s-au reinfectat cu COVID! Veste îngrijorătoare: „Virusul are două tulpini”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează