GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  POLUARE

Poluare în București. Ce se întâmplă cu aerul din Capitală: „Cineva face mișto de noi” » Ministrul Mediului, primele explicații: „Miroase urât, dar nu e toxic”

sursa foto: facebook/garda de mediu +3   FOTO
sursa foto: facebook/garda de mediu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 10:09

În această dimineață, mai mulți locuitori din zona de nord a Bucureștiului și din Sectorul 6 s-au plâns de aerul greu respirabil. Nivelul de poluare în atmosferă era peste valorile admise.

  • În ambele zone se simțea un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars, informează Libertatea. 

Explicațiile lui Costel Alexe, Ministrul Mediului: „Nu e toxic”

Ca urmare a unui incendiu pe o suprafaţă semnificativă de 30.000 de metri pătraţi în zona Periş, ard mocnit bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea generează mirosul specific şi fumul înecăcios. 

Nu este un aer toxic. Nu miroase plăcut, într-adevăr, dar nu este un aer care să ne afecteze sănătatea. Am luat deja legătura cu ISU și pompierii. Echipele Gărzii de Mediu sunt pe teren pentru a gestiona situaţia şi a evalua impactul incendiilor de vegetaţie din zona Periş – Corbeanca – Buftea. Acolo sunt cele mai ridicate valori.

Fac un apel către populaţie. Pe fondul creşterii incendiilor de vegetaţie, să conştientizeze că aceste acţiuni pot pune în pericol vieţi omeneşti, bunuri materiale şi avem situaţii neplăcute pentru noi, cei care locuim în comunitate”, a declarat Alexe, ministrul Mediului, pentru Libertatea.

Dani Oțil: „Cineva face mișto de noi”

Pe acest subiect a reacționat și vedeta TV Dani Oțil, care locuiește în comuna Corbeanca: „Deci, a ce dracu' miroase de două zile până în Corbeanca? Trafic nu e! Industrie nu e! Agricultură nu e! Cineva face mișto de noi...”

VIDEO Experiment GSP » A dispărut traficul din București! În plină pandemie, rute infernale sunt parcurse în timpi-record

Citește mai multe știri din secțiunea extrasport:

Temperatura la care coronavirusul dispare în 30 de minute » Cât rezistă virusul pe masca de protecție și pe alte suprafețe

Franța bifează un record tragic: 1427 de morți din cauza noului coronavirus într-o singură zi. Dezastru în căminele de bătrâni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
maccsero
maccsero  •  08 Aprilie 2020, 12:02

Boierii din Corbeanca sunt deranjați de poluare! Săracii...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează