GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Raed Arafat avertizează procurorii să-i lase în pace pe cei care „nu au respectat o regulă sau au mers mai repede la achiziții în această perioadă”

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 14:47

Jurnalistul Cătălin Tolontan a analizat pe Libertatea.ro declarațiile făcute de Raed Arafat la Digi24: 

„Imediat după ce a discutat despre achizițiile de echipamente medicale și de urgență, Raed Arafat a lansat un avertisment similar cu cel pe care managerul de la “Matei Balș”, doctorul Streinu-Cercel, l-a rostit pe 27 martie, când directorul a solicitat imunitate pentru achiziții la prețuri mari. 

În urmă cu trei săptămâni, într-un dialog cu Mihai Gâdea, Streinu-Cercel a dat vina pe presă, care tocmai dezvăluise că milioane de măști fuseseră cumpărate de către statul român prin firma unei bucătărese din Giurgiu. În acel context, managerul Institutului Matei Balș a cerut: “Să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, pandemia, or să vină alții să ne tragă de mânecă: dar cum ați realizat voi achizițiile?”. 

Astăzi, în interviul de la Digi 24, Raed Arafat definește în stil propriu ceea ce numește “aspecte reale de corupție”, care, în opinia lui, există doar atunci când demnitarul, politicianul sau funcționarul obține avantaje pentru el, deși legea stipulează clar că este tot corupție dacă favorizezi o rudă, o firmă, pe oricine altcineva”.

Citește articolul integral al lui Cătălin Tolontan pe Libertatea.ro - AICI

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Presa din Cehia scrie despre legătura dintre Colectiv și COVID-19: „Au lăsat pacienții să moară, ca să rămână la putere, să ia mită și să fure sistemul de sănătate”

Credință în vremea pandemiei » Cum întâmpină românii Paștele: imagini surprinse de fotoreporterul GSP

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
deusdat
deusdat  •  18 Aprilie 2020, 17:47

Păi nu se poate, cetățenii au votat la referendumul lui Werner: corupția nu se amnistiază. Iar abuzul în serviciu (adică orice decizie administrativă care după procuror produce un prejudiciu) intră la corupție. Așa că: pușcăriile vă așteaptă cu drag!

1703354636634669
Dan Coe  •  18 Aprilie 2020, 15:24

Pai nea Arafat si nea Cercel daca lucrul asta era stipulat in prima ordonanta militara acum nu va durea capul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează