GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

LIVE Război în Ucraina, ziua 39 » Confesiunea terifiantă a jurnalistului răpit de ruși, bătut și legat de calorifer: „M-au torturat, au amenințat că mă mutilează”

Sursă foto stânga: Guliver/Getty Images.
Sursă foto dreapta: Twitter@ Ukraine Reporters
Sursă foto stânga: Guliver/Getty Images. Sursă foto dreapta: Twitter@ Ukraine Reporters

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 aprilie 2022 09:15 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2022 15:51

A 39-a zi a invaziei rusești din Ucraina. Explozii au avut loc duminică dimineața în orașul-port Odesa. Prim-ministrul Poloniei solicită sancțiuni mult mai aspre împotriva Rusiei. 

Confesiunea terifiantă a jurnalistului răpit de ruși: „M-au torturat, au amenințat că mă mutilează”

Capturat de către forțele rusești în regiunea Herson, pe 12 martie, jurnalistul Oleg Baturin, eliberat între timp, a dezvăluit ororile la care a fost supus în cele opt zile de captivitate, într-o confesiune făcută ziarului britanic The Observer.

M-au torturat, au amenințat că mă mutilează, m-au amenințat că mă omoară. Au pus o mulțime de întrebări stupide- cine sunt organizatorii mitingurilor proucrainene din regiunea Herson, cine conduce canale Telegram, cine deține arme sau dacă avem activiști și jurnaliști independenți din Belarus.

Invadatorii ruși au un singur scop, acela de a distruge cetățenii Ucrainei, să-i intimideze și să distrugă complet jurnalismul independent, să zdrobească activiștii civili și jurnaliştii fizic și psihologic”, a mărturisit Oleg Baturin pentru The Observer, citat de libertatea.ro

Război în Ucraina, ziua 39 » Confesiunea terifiantă a jurnalistului răpit de ruși, bătut și legat de calorifer: „M-au torturat, au amenințat că mă mutilează”
Jurnalistul Oleg Baturin a fost prizonierul rușilor timp de opt zile / Sursă foto: Twitter@ Ukraine Reporters

Amenințat cu asasinarea, jurnalistul mai spune că a fost forțat să semneze o hârtie prin care se angaja „să coopereze cu autoritățile rusești”. Tot atunci, a fost bătut și legat de un calorifer.

Stupoare în Rusia! Postul TV a întrerupt transmisiunea derby-ului din Bundesliga: „Motivele ne depășesc”
CENZURĂ
Stupoare în Rusia! Postul TV a întrerupt transmisiunea derby-ului din Bundesliga: „Motivele ne depășesc”

Crunt! Rușii au bombardat un depozit de combustibil din Odesa

În urma bombardamentelor rusești din această dimineață, un depozit de combustibil din Odesa a fost cuprins de flăcări. Autorităție ucrainene informeaz că situația este sub control în acest moment.

Unul dintre obiectivele de infrastructură critică a fost lovit în această dimineață. În prezent situația este sub control”, a declarat Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al Statului Major Operațional al administrației militare regionale. Acesta a adăugat că sunt în desfășurare intervenții la fața locului.

Descoperire îngrozitoare în Ucraina: fotbalist torturat, ucis și aruncat într-o groapă comună!

Oleksandr Suhenko, 25 de ani, atacantul echipei Ceaika, a fost răpit de soldații ruși împreună cu părinții săi. Corpurile lor au fost găsite într-o groapă comună.

Ororile războiului ies la lumină una după alta. Și fotbalul e printre victime. Încă un jucător a murit în acest conflict. Ucis de ruși.

Pe 23 martie, soldații invadatori l-au răpit pe Oleksandr Suhenko, atacant sau aripă stânga la Ceaika, o echipă din liga a treia ucraineană, a anunțat site-ul Footbal24.ua. Odată cu el, au dispărut și părinții săi, și alte zeci de persoane din Motijin, un sat situat în Oblastul Kiev, la 43 de kilometri vest de Capitală.

Zilele trecute, după eliberarea acestui sat, a fost descoperită o groapă comună în pădurea de lângă Motijin, cu peste 30 de corpuri. Și cele ale familiei Suhenko. Oleksandr și părinții lui.

Prim-ministrul Poloniei: „Putin a dat foc întregii Ucraine, iar Europa încă se mai întreabă dacă este suficient un extinctor”

Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei, a transmis un mesaj puternic pe rețelele de socializare, la o zi după ce s-a întâlnit cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

„În fiecare zi, sute de mii de ucraineni se trezesc cu teama să nu fie bombardați de avioanele de luptă rusești. Între timp, Europa joacă la ruletă. Mai întâi, anunță sancțiuni mai dure, iar o zi mai târziu spune să nu depășim o anumită limită. 

Putin a dat foc întregii Ucraine, iar Europa încă se mai întreabă dacă este suficient un extinctor”, a scris premierul Mateusz Morawiecki. 

Coșmarul nu s-a terminat: explozii puternice la Odesa

Dimineața zilei de duminică a fost una îngrozitoare pentru locuitorii orașului-port Odesa. Mai multe explozii au fost înregistrare la primele ore ale dimineții, notează BBC, care citează Reuters. 

Isabelle Khurshudyan, corespondentul Washington Post la Odesa, a oferit informații despre exploziile de astăzi.

„Explozii puternice în centrul orașului Odesa chiar acum. Ferestrele camerei mele de hotel pur și simplu s-au cutremurat. Nu este clar ce a fost asta”, a transmis jurnalista, prin intermediul contului său de Twitter.

Citește și alte știri de actualitate:

Svetlana Khorkina, sfidare incredibilă după sancțiunile britanicilor: „Am auzit asta la Vladimir Putin, președintele nostru iubit”

Fostul selecționer al Ucrainei îi atacă pe ruşi: „«Frații» noștri nu vor să ne lase în pace. Mă uimește. Având un teritoriu atât de mare, ei nu trăiesc, ci supraviețuiesc”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Aprilie 2022, 00:04
Postat de reteleanu pe 03 Aprilie 2022, 17:06

da' sa faca nea tolontan un ziar numai pentru razboi si sa lase sportul in pace. eu nici nu mai intru pe articolele astea (bine, oricum nu era gsp nici inainte sursa mea de informare sportiva).

e trist si foarte cinic cand ajungem sa ni se para trivial un razboi si nu un meci de fotbal, baschet, tenis, sau ce mai servesti tu !

reteleanu
reteleanu  •  03 Aprilie 2022, 17:06

da' sa faca nea tolontan un ziar numai pentru razboi si sa lase sportul in pace. eu nici nu mai intru pe articolele astea (bine, oricum nu era gsp nici inainte sursa mea de informare sportiva).

1675198236041825
Paul Ciprian  •  03 Aprilie 2022, 16:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close