GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Știa Roman Abramovich ce urmează? Oligarhul rus a luat două decizii majore în ziua în care Rusia a invadat Ucraina

Roman Abramovich // foto: Imago Images
Roman Abramovich // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 11:57 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 12:50

Pe 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina, Roman Abramovich (55 de ani), proprietarul clubului englez Chelsea, a efectuat două mișcări care sugerează că anticipa dictarea unor sancțiuni împotriva sa.

Apropiat al regimului de la Kremlin, Roman Abramovich nu a scăpat de sancțiunile guvernului britanic ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Pe 10 martie, toate conturile din Regatul Unit ale oligarhul rus, din 2003 la cârma clubului Chelsea, au fost blocate. Pe deasupra, clubului londonez i-au fost aplicate mai multe sancțiuni.

Războiul din Ucraina » Ucraina a acceptat să folosească un soft avansat de inteligență artificială, care e ilegal în Marea Britanie! La ce folosește
RĂZBOI
Războiul din Ucraina » Ucraina a acceptat să folosească un soft avansat de inteligență artificială, care e ilegal în Marea Britanie! La ce folosește

Roman Abramovich i-a cedat controlul unui director de la Chelsea, în ziua în care Rusia a invadat Ucraina 

Două mutări efectuate de Abramovich pe 24 februarie, ziua invaziei Ucrainei, sugerează că acesta se aștepta să fie vizat de represalii.

În acea zi, Abramovich i-a cedat controlul companiei Ervington Ivestment Limited, care operează în Cipru, managerului de la Chelsea, Eugene Tenenbaum.

Cel mai probabil, mutarea este una de fațadă. Tenenbaum este un apropiat al lui Abramovich și lucrează la Chelsea din 2003, anul în care clubul a fost preluat de oligarhul rus.

Tenenbaum a susținut pentru Reuters că a cumpărat Ervington Investments Limited, companie cu investiții de zeci de milioane de dolari, de la un trust în care Roman Abramovich și copiii acestuia erau beneficiari. Tenenbaum nu a dezvăluit suma plătită în schimbul companiei.

Tot pe 24 februarie, Abramovich a trecut compania Norma Investments pe numele unui alt partener de afaceri, David Davidovich, potrivit The Wall Street Journal.

Davidovich a fost descris de Forbes drept „mâna dreaptă, mult mai retrasă, a lui Roman Abramovich”.

Roman Abramovich vrea să vândă clubul Chelsea

Înainte ca guvernul britanic să îl sancționeze, Roman Abramovich a anunțat că dorește să vândă clubul Chelsea. Oligarhul rus hotărâse ca toții banii pe care îi va obține din vânzarea clubului să fie donați familiilor ce au avut de suferit în urma invaziei Rusiei.

„Vânzarea clubului nu va fi una accelerată, deoarece va urma un proces echitabil. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci doar despre pasiune pură pentru joc și club.

Toți banii strânși vor merge către victimele războiului din Ucraina. Vom furniza fonduri pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea activității de recuperare pe termen lung”, afirmase Abramovich.

Știa Roman Abramovich ce urmează? Oligarhul rus a luat două decizii majore în ziua în care Rusia a invadat Ucraina
Roman Abramovich, oligarhul rus care deține Chelsea, foto: Imago

Între timp, mai multe persoane și grupuri de investiții și-au declarat intenția de a cumpăra clubul din Premier League.

Mai multe știri despre războiul din Ucraina: 

Ce reprezintă crucea de pe tricoul purtat de Volodimir Zelenski în fața Congresului SUA » NU este simbol nazist

Greșeala stupidă prin care cel mai bun lunetist din lume și-ar fi dat de gol poziția și ar fi fost ucis de ruși!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
zorrozabal
zorrozabal  •  19 Martie 2022, 20:09

Vrajeala!Aproape toți„oligarhii”ruși și ucraineni-sunt de religie iudaica!Și se știe influența puternicului loby in SUA și prim urmare...peste tot!

hansolo10
hansolo10  •  19 Martie 2022, 17:03

faliment

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  19 Martie 2022, 16:25
Postat de cirus11 pe 19 Martie 2022, 14:29

Pai... invazia a fost o surpriza doar pt fraieri. Americanii au anuntat-o foarte clar, au intarziat-o cat au putut dar decizia era luata de luni bune. De fapt Putin probabil se decisese de ani. Oricum, se vazuse din satelit ca rusii erau nu doar plasati la granita ci pusi in pozitii de lupta.

Multi vad...putini inteleg!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează