GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI

Omul lui Putin confirmă! Rolul lui Abramovich în tratativele Rusia - Ucraina: „A luat parte la negocieri”

Roman Abramovich / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Roman Abramovich / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 24 martie 2022 20:10 / Actualizat joi, 24 martie 2022 21:05

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin la Kremlin, a confirmat că miliardarul Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, s-a implicat la tratativele dintre Rusia și Ucraina

El a luat parte la negocieri la început. Acum au loc discuții între două echipe de negocieri, cea rusă şi cea ucraineană”, a declarat Peskov. 

Tocmai de aceea, se pare, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-ar fi cerut lui Joe Biden să nu-l sancționeze pe Abramovich, căruia i s-ar fi „înghețat” deja bunurile în Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Andriy Yarmolenko, atac dur la adresa rușilor care nu se dezic de Vladimir Putin: „Rușine! Sunt niște proști!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Andriy Yarmolenko, atac dur la adresa rușilor care nu se dezic de Vladimir Putin: „Rușine! Sunt niște proști!”

De ce Zelenski i-ar fi cerut lui Biden să NU-l sancționeze pe rusul Abramovich

Volodomir Zelenski, președintele Ucrainei, i-ar fi cerut lui Joe Biden, președintele SUA, să nu îl sancționeze pe oligarhul rus Roman Abramovich.

Potrivit The Wall Street Journal, Zelenski consideră că Abramovich ar putea să medieze negocierile dintre Ucraina și Rusia. Cererea președintelui Ucrainei l-ar fi scăpat pe fostul patron de la Chelsea de sancțiunile Statelor Unite ale Americii.

Abramovich ar fi trebuit să fie sancționat de Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite, dar Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe ar fi intervenit în ultimul moment și ar fi cerut ca sancțiunile împotriva oligarhului rus să fie amânate.

Acest lucru s-ar fi întâmplat după o discuție telefonică între Zelenski și Joe Biden, în care președintele Ucrainei ar fi transmis că Abramovich ar putea fi un om important în negocierile pentru pace, potrivit sursei menționate.

Abramovich a luat două decizii majore în ziua în care Rusia a invadat Ucraina

Două mutări efectuate de Abramovich pe 24 februarie, ziua invaziei Ucrainei, sugerează că acesta se aștepta să fie vizat de represalii. În acea zi, Abramovich i-a cedat controlul companiei Ervington Ivestment Limited, care operează în Cipru, managerului de la Chelsea, Eugene Tenenbaum.

Cel mai probabil, mutarea este una de fațadă. Tenenbaum este un apropiat al lui Abramovich și lucrează la Chelsea din 2003, anul în care clubul a fost preluat de oligarhul rus.

Tot pe 24 februarie, Abramovich a trecut compania Norma Investments pe numele unui alt partener de afaceri, David Davidovich, potrivit The Wall Street Journal. Davidovich a fost descris de Forbes drept „mâna dreaptă, mult mai retrasă, a lui Roman Abramovich”.

Citește și alte știri de actualitate: 

Bellerin despre războiul din Ucraina: „De Palestina, Yemen și Irak nu vorbește nimeni. E rasist să închizi ochii la alte conflicte”

UPDATE UEFA, reuniune de urgență » Gata să blocheze candidatura Rusiei la Euro: „E ridicol! Ce se ascunde în spate?”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  24 Martie 2022, 21:20

Uite cum se ajută prietenii între ei… Hmmm… După ce toată treaba asta cu războiul se termină, o să iasă Abramovich și Zelensky la o bere - Chernihivske neapărat - Lol.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează