GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PROCES

Tribunalul București a respins cererea avocaților și a decis începerea judecății pentru Mario Iorgulescu, acuzat de omor

Mario Iorgulescu
Mario Iorgulescu

Articol de GSP - Publicat joi, 18 august 2022 14:20 / Actualizat joi, 18 august 2022 15:24

Astăzi, la Tribunalul București, a avut loc cel de-al patrulea termen al procesului lui Mario Iorgulescu (27 de ani). Fiul președintelul LPF Gino Iorgulescu este anchetat pentru omor, iar magistrații au decis că judecata poate începe în lipsă, prin videoconferință, deșii avocații lui Mario ceruseră suspendarea procesului.

  • CAZUL: Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat și beat la volan.
  • La finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

În cadrul celui de-al patrulea termen al procesului în care Mario Iorgulescu este judecat pentru omor, magistrații au decis că judecata poate începe, în ciuda faptului că avocații inculpatului au cerut din nou suspendarea procesului.

Azi, 18 august, Mario trebuia să fie audiat printr-o videoconferință din Italia pentru a spune dacă e de acord să i se facă o expertiză psihiatrică în România, informează Libertatea. Fiul șefului LPF e însă de negăsit. 

Avocații au cerut amânarea, dar fără succes

Avocații inculpatului au cerut amânarea procesului în așteptarea deciziei Tribunalului de la Brescia, acolo unde au cerut o expertiză psihiatrică, însă judecătoarea Manuela Orzață le-a respins cererea. 

Conform sursei citate, judecătoarea a considerat că Mario Iorgulescu putea să își dea consimțământul pentru expertiza psihiatrică și în scris, nu doar prin videoconferință „iar deplasarea lui la Tribunalul din Brescia, pentru a fi audiat de noi, se putea realiza cu ajutorul medicilor sau al părinților inculpatului, cu atât mai mult cu cât, înțeleg că mama dânsului este psiholog de profesie

Imediat după, apărarea a vrut să depună la dosar cele două rapoarte medicale de care a ținut cont Curtea de Apel din Milano când a respins cererea de extrădare. Procurorul de ședință s-a opus și a declarat că Mario are discernământ și ar trebui evaluat psihic doar în România.

Ultima variantă încercată de apărarea lui Iorgulescu

Drept răspuns, avocații lui Mario au scos o mapă cu o nouă probă: „Este o scrisoare medicală primită aseară de la părinții inculpatului. E datată 14 august și este semnată de un medic specialist, Luigi Croce. El vorbește despre starea clientului meu și recomandă să nu se mai facă și să nu se mai insiste în efectuarea unei expertize”.

Judecătoarea a aprobat depunerea acestei scrisori la dosar, dar a anunțat apoi că respinge cererea de suspendare a procesului. A stabilit că judecata va începe și vor fi reaudiați cei 12 martori. 

La următoarea înfățișare, pe data de 21 septembrie, sunt chemați în sala de judecată 4 dintre aceștia. 

Citește și: 

S-au încheiat discuțiile dintre Murad și conducerea lui Dinamo: „Povești! Nu s-a decis nimic!” + Libanezul ar negocia cu un alt club din Liga 1
DINAMO
S-au încheiat discuțiile dintre Murad și conducerea lui Dinamo: „Povești! Nu s-a decis nimic!” + Libanezul ar negocia cu un alt club din Liga 1
A pierdut contractul cu fotbalistul Rapidului și acum îl atacă: „E puțin labil psihic”
RAPID
A pierdut contractul cu fotbalistul Rapidului și acum îl atacă: „E puțin labil psihic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
marius.bxl
marius.bxl  •  19 August 2022, 03:27

Ar trebui să primească pe viață ......sa nu se mai fofileze

cdba3133
cdba3133  •  18 August 2022, 22:44

Un proces ce se face degeaba. Sa presupunem ca va fi condamnat la o anumita perioada de detentie. Italia nu il va da in Romania pentru asi ispasi pedeapsa. Nu este singurul caz.

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  18 August 2022, 20:40

*** Cum e posibil sa cenzurati la nesfarsit niste mesaje care si asa nu isi ating scopul?! Am exagerat cu ceva in privinta acestui pwrsonaj? Cam ce merita el in opimia voastra? Aplauze,pupaturi,imbratisari? Ce am propus eu e banal!Scapa usor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează