GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  UCRAINA

În plin război, Vitali Klitschko îl invită pe Papa Francisc la Kiev: „E esențial pentru salvarea vieților și atingerea păcii”

Papa Francisc // Foto: Imago
Papa Francisc // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 22:07 / Actualizat marti, 15 martie 2022 23:07

Vitali Klitschko, fost pugilist și actual primar al Kievului, a făcut un apel la Papa Francisc și l-a invitat în Capitală în speranța că Suveranul Pontif poate opri războiul declanșat de Rusia.

Klitschko i-a trimis o scrisoare Papei, după mesajele trimise și de episcopul catolicilor de rit bizantin din Ucraina și de ambasadorul Ucrainei la Vatican.

Sfântul Scaun a confirmat că Papa a primit scrisoarea pe 8 martie și a menționat că Sfinția Sa se roagă pentru ucraineni. În schimb, nu se menționează nimic despre o eventuală vizită în Ucraina.

Prim eșec la TAS pentru Rusia » Ce decizie s-a luat astăzi la Lausanne
Război în Ucraina
Prim eșec la TAS pentru Rusia » Ce decizie s-a luat astăzi la Lausanne

Klitschko, apel către Papa Francisc

Primarul Kievului l-a asigurat pe Papa Francisc de întregul său sprijin pentru o eventuală vizită în Ucraina. Klitschko a sugerat și o conferință video în direct sau înregistrată la care să fie prezent și președintele Volodymyr Zelenskiy, în cazul în care Vaticanul consideră că o vizită fizică a Papei nu este posibilă.

„Credem că prezența Papei în persoană la Kiev este cheia pentru salvarea vieților și deschiderea drumului către pace în orașul nostru, în țara noastră și nu numai. Facem apel la Sfinția Voastră, ca lider spiritual, să vă arătați compasiunea, să fiți alături de poporul ucrainean și să răspundeți la apelul nostru comun de pace”, se arată în scrisoare.

Mesaj dur pentru sportivii ruși interziși: „Priviți maternitatea din Mariupol...mai sunteți indignați?”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Mesaj dur pentru sportivii ruși interziși: „Priviți maternitatea din Mariupol...mai sunteți indignați?”

Reacția Vaticanului: „Singurul lucru de făcut este oprirea acestei agresiuni armate”

În declarația de presă care confirmă primirea scrisorii trimise de Klitschko, Vaticanul a reluat câteva din mesajele transmise de Papa Francisc în predica Sa de duminică.

„Nici un motiv strategic nu poate rezista atunci când se confruntă cu barbaritatea uciderii copiilor, a inocenților și a civililor neînarmați. Singurul lucru de făcut este oprirea acestei agresiuni armate inacceptabile înainte de a transforma orașele în cimitire”, se arată în comunicat.

Papa Francisc a respins și teoria propagată de ruși, care susțin că nu este un război, ci o „operațiune militară specială”, menită să „demilitarizeze și denazifice” Ucraina. Pe 6 martie, Sufernaul Pontif a declarat că ce se întâmplă în Ucraina „nu este doar o operațiune specială, ci un război care a dezlănțuit râuri de sânge și lacrimi”.

Citește și alte știri despre Ucraina:

Rusul Daniil Medvedev ar putea primi interzis la Wimbledon! » Ce condiție vor englezii să îi impună, în contextul războiului din Ucraina

Sergiy Stakhovsky, dezvăluiri uluitoare de pe frontul din Ucraina: „Patrulez cu o vestă făcută în casă și cu o armă în mână”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează