TRAGEDIE  ·  TRAGEDIE

Charlie Whiting, director de curse din Formula 1, a murit cu o zi înaintea Marelui Premiu de la Melbourne, care deschide sezonul

Charlie Whiting, dreapta, foto: Guliver/gettyimages
Charlie Whiting, dreapta, foto: Guliver/gettyimages

Joi, 14 Martie 2019, 09:24

Charlie Whiting, directorul Formula 1 și unul dintre cei mai influenți oameni din sportul cu motor, a murit la vârsta de 66 de ani, informează BBC.

Whiting a suferit un embolism pulmonar fatal pe când se afla la Melbourne, acolo unde, mâine, debutează antrenamentele pentru prima cursă oficială a sezonului de Formula 1.

Whiting dădea startul curselor și supraveghea toate regulamentele din Formula 1. Era omul la care se duceau toți piloții care aveau o problemă. Vechi în ierarhia Formulei 1, britanicul s-a alăturat FIA (Federația Internațională de Automobilism) din 1988.

Sebastian Vettel (Ferrari) a declarat că a vorbit cu Charlie ieri: "Am mers cu el pe circuit pentru câteva curbe și am vorbit. E dificil să vezi că nu mai e aici. El era omul nostru, al piloților. Există regulamentele, apoi noi, iar el era omul din mijloc. Avea mereu ușa deschisă, era un om bun”.

 Singurele ţări din lume fără coronavirus. 21 de state au declarat că nu au niciun om infectat cu Covid-19

Libertatea

Comentarii (1)

sebastian.vettel  •  14 Martie 2019, 13:52

Dumnezeu sa-l ierte ! A fost un om respectat de toata lumea. Era de când lumea in F1. Bunul sau prieten, marele Ayrton Senna a murit in bratele lui. Acum s-a stins si el..

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
Program TV complet

Liga 1