GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DRAMĂ ÎN SPORT

Chauncey Hardy abandonat în spital » Ministerul Sănătăţii acuză în cazul baschetbalistului mort

Subsecretarul de Stat Raed Arafat a prezentat ieri concluziile anchetei de la spitalul giurgiuvean în cazul sportivului american ucis în club
Subsecretarul de Stat Raed Arafat a prezentat ieri concluziile anchetei de la spitalul giurgiuvean în cazul sportivului american ucis în club

Articol de GSP - Publicat joi, 13 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2011 21:13

Subsecretarul de Stat Raed Arafat a prezentat ieri concluziile anchetei de la spitalul giurgiuvean în cazul sportivului american ucis în club: Hardy a stat cinci ore în comă, nemonitorizat şi fără vreo investigaţie, iar tomograful privat cu care spitalul are contract este utilizabil doar ziua!

"În noaptea de sîmbătă, singurul moment care s-a derulat conform procedurilor medicale a fost transportul baschetbalistului de la club la spitalul din Giurgiu", a rezumat medicul Raed Arafat succesiunea incredibilă de erori medicale din jurul morţii sportivului american.

Noaptea, n-ai voie să mori
Deşi doctorilor de pe ambulanţa cu care baschetbalistul a ajuns la Spitalul Giurgiu li s-a spus, de către cei din club, că sportivul "e beat", fără vreo menţiune despre lovitura încasată, aceştia şi-au făcut datoria: "În fişa pacientului, la ora 4.22, cînd a ajuns la Spitalul Giurgiu, era menţionat un traumatism cranio-cerebral şi doar o posibilă comă alcoolică", spune Arafat.

La Urgenţă însă, medicul şi cele patru asistente care l-au primit pe Hardy nu i-au făcut nicio investigaţie. La fel al doilea medic, sosit la ora 7:00 să schimbe garda. "N-au monitorizat bolnavul aflat în comă, nu i-au făcut un consult de specialitate, nici măcar o radiografie. Iar faptul că Hardy ar fi consumat alcool nu poate fi invocat drept motiv", a precizat Arafat.

Acesta a vorbit şi despre lipsa unui tomograf la Spitalul Giurgiu: "Ştim că există un contract cu o clinică privată, pentru tomograf, dar aceasta face analize doar ziua, nu şi pe timpul nopţii". În această situaţie, medicii giurgiuveni ar fi putut să cheme de urgenţă un elicopter care să-l transporte pe Hardy la Bucureşti, dar "nu a existat o astfel de cerere", încheie Arafat

Trimis fără doctor spre Bucureşti
Raportul ministerului aduce la lumină şi alte nereguli: deşi pentru transportarea lui Hardy în Capitală a fost chemată o ambulanţă în care se afla un medic, necesară acestui tip de cazuri, Spitalul Giurgiu a decis ca sportivul să fie însoţit şi monitorizat pînă la spitalul "Bagdasar-Arseni" doar de un asistent!

"Iniţial, a fost chemată o astfel de ambulanţă, dar apoi medicul a decis să cheme o ambulanţă de tip B şi a trimis un asistent în locul său la Bucureşti, un asistent care nu avea competenţa necesară să rezolve o eventuală agravare a situaţiei bolnavului", spune raportul subsecretarului de stat.


3.000 lei este valoarea amenzii pentru fiecare dintre cei doi medici ai Spitalului Giurgiu care făceau de gardă sîmbătă noapte

1.500 de lei este penalitatea pentru medicul de la ambulanţă care ar fi trebuit să-l însoţească pe Hardy la Bucureşti

35.000 lei este sancţiunea pentru Spitalul Giurgiu şi 15.000 lei cea pentru serviciul de ambulanţă

Operat la Bucureşti, după 7 ore
Amenzile anunţate ieri de Raed Arafat, cele mai mari aplicate unor instituţii şi cadre medicale pe motive organizatorice şi administrative, nu încheie ancheta Ministerului Sănătăţii. "În curînd vom anunţa rezultatele anchetei făcute la Spitalul Bagdasar-Arseni, unde pacientul Hardy a stat 7 ore, de la 10.00 la 17.00, pînă a fost introdus în sala de operaţie".

Playtech: ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează