GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATENTATE LA PARIS

Mai poate Franța să organizeze Euro 2016? Șase atacuri teroriste în mai puțin de un an! Ce alternative are UEFA

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 noiembrie 2015 03:28

Tragedia din Paris ridică semne mari de întrebare în privința organizării Campionatului European din 2016 pe teritoriul Franței.

În ultimul an, nu mai puțin de șase atentate teroriste au avut loc în ”Hexagon”. Euro 2016 urmează să se desfășoare vara viitoare în Franța, iar meciurile pot deveni și ele ținte pentru teroriști.

UEFA va trebui să ia o decizie în următoarea perioadă în privința turneului final. În acest moment, Franța nu poate garanta siguranța jucătorilor și a sutelor de mii de fani din toată Europa așteptați cu ocazia turneului final.

Trei variante de rezervă

România, revenită la un Campionat European după 8 ani de absență, urma să își aleagă în următoarea perioadă baza de antrenamente. Variantele luate în calcul erau Croissy sur Seine, Versailles, Orleans, Tours și Chambly Mafliers. Planurile ”tricolorilor”, dar și cele ale celorlalte 23 de participante, ar putea fi date peste cap.

Forul european are în acest moment numai două variante viabile pentru a muta Euro 2016: Germania și Anglia. Cele două țări sînt singurele cu o infrastructură care se ridică la nivelul competiției și care pot găzdui fără mari probleme noua variantă extinsă a turneului.

Gazda Euro 2016 trebuie să asigure patru stadioane cu minim 30.000 de locuri, trei cu minim 40.000 și două cu minim 50.000. Alături de Franța, Italia și Turcia s-au mai înscris în lupta pentru organizarea turneului în 2010. Primii au însă probleme de infrastructură, multe arene avînd nevoie de modificări, în timp ce dosarul turcilor includea prea multe stadioane noi pentru a fi o variantă acum.

 

10 orașear urma să găzduiască partide de la Euro 2016: Lens, Lille, Paris, Saint-Denis, Lyon, Saint-Etienne, Bordeaux, Toulouse, Marseille și Nice

Atacurile teroriste pe teritoriul Franței din ultimul an

  • decembrie 2014
    Joue-les-Tours: Un francez născut în Burundi a atacat cu un cuțit mai mulți polițiști în tip ce striga ”Allahu Akbar” (n.r. ”Dumnezeu e mare”). A rănit trei polițiști înainte să fie împușcat

  • 7 ianuarie 2015
    Said și Cherif Kouachi au împușcat 12 oameni la redacția revistei de satiră Charlie Hebdo

  • 8 ianuarie 2015
    Amedy Coulibaly a omorît o polițistă înainte să intre într-un supermarket și să mai împuște mortal alte patru persoane. El și frații Kouachi au fost prinși în aceeași zi și împușcați de poliție

  • 3 februarie 2015
    Trei soldați care patrulau în Nice au fost atacați de un individ armat. Un soldat a fost înjunghiat, în timp ce un altul s-a ales cu o tăietură pe obraz înainte de a reuși să-l rețină

  • 26 iunie 2015
    Saint-Quentin-Fallavier: Doi atacatori au intrat într-o fabrică de produse chimice din Grenoble, unde urma să detoneze mai multe explozibile. Un om a fost decapitat, în timp ce mai mulți muncitori au fost răniți. Un suspect a fost arestat

  • 13 noiembrie
    Peste 160 de morți, după șapte atacuri concomitente în Paris. Explozii, atacuri armate cu AK-47 și cu grenade

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  14 Noiembrie 2015, 14:33

CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL SE VA JUCA ÎN FRANȚA LA ANUL, MONDIALUL DIN 2018 VA RĂMÂNE RUSIEI, IAR MONDIALUL DIN 2022 SE VA DISPUTA ÎN QATAR ! ATÂT ȘI NIMIC MAI MULT !

ottobraun
ottobraun  •  14 Noiembrie 2015, 09:29

are si romania sansa sa se vada la tv in europa si franta anuleaza competitia!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  14 Noiembrie 2015, 07:18

Exact la turneul Euro ma gandeam si eu cand am auzit stirea. Si probabil ca nu meciurile vor fi problema mare, acolo vor fi masuri de siguranta extreme si probabil ca nicio musca nu va intra pe stadion fara stirea autoritatilor. Problema e ca in timpul unui turneu final se aduna grupuri mari de oameni pe strazile oraselor gazda. Acolo e cel mai mare pericol de producere a unor atentate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează