GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATENTATE BRUXELLES

Povestea unei imagini tulburătoare » Stewardesă pozată în fugă pe aeroportul groazei din Bruxelles

Stewardesa indiană a scăpat ca prin miracol, poza la câteva secunde după prima explozie fiind făcută de reportera georgiană
Stewardesa indiană a scăpat ca prin miracol, poza la câteva secunde după prima explozie fiind făcută de reportera georgiană

Articol de - Publicat joi, 24 martie 2016 00:00

Reportera gruzină Ketevan Kardava a surprins-o pe indianca Nidhi Chapekar chiar după prima explozie de pe Zaventem.

Două femei șocate, disperate, pline de sânge, în sala de așteptare unde le-au prins bombele în aeroportul din Bruxelles. Imaginea-simbol a atentatelor de pe Zaventem are o istorie cu impact la fel de mare.

Cea din dreapta, cu bluza galbenă sfâșiată și glezna rănită, e o stewardesă, iar poza a fost făcută de o altă supraviețuitoare a înfiorătoarei deflagrații: o reporteră din Georgia.

"Am vrut să arăt lumii teroarea"

"Ce trebuie să facă un ziarist în astfel de situație, fiind singurul în acel iad? Să ajute, să cheme un medic ori să facă rapid o poză?", se întreba Ketevan Kardava. Blonda de 36 de ani aștepta cursa de Geneva pentru a relata colocviul politic Rusia-Georgia. "Am realizat că trebuia să fac fotografia pentru a arăta lumii ce se întâmplă în acel moment de teroare. Poza era importantă".

"Voiam doar să fug"

Femeia din spatele camerei smart-phone-ului, Nidhi Chapekar, tocmai aterizase cu un zbor Jet Airways din India și se pregătea să plece spre Newark. A scăpat cu glezna ruptă și alte leziuni minore, la fel Ketevan: "Voiam doar să fug într-un loc sigur și regret că n-am putut s-o ajut". Tot în fugă, reportera gruzină a făcut fotografia cu ex-baschetbalistul belgian Sebastian Bellin rănit.

"Sportul, antidot la terorism"

Gazzetta dello Sport susține că sportul trebuie să reziste în fața terorii, într-un editorial sugestiv publicat ieri. "Atentatele de la Bruxelles, la fel ca și cele din Paris, lovesc sportul și pe cei care-l iubesc profund. Sportul devine un obiectiv primar al terorismului, pentru că într-un anume mod, poate ingenuu, simte că e un antidot natural. Educația de a avea un adversar și nu un inamic reprezintă un mijloc puternic de integrare, precum o partidă de fotbal sau o cursă atletică".

Testament în tomberon

Poliția din Bruxelles a găsit testamentul unuia dintre frații El Bakraoui, într-un tomberon din fața refugiului său din cartierul Schaerbeek.

Ibrahim a scris un mesaj pe laptop, pe care l-a aruncat la coș înainte să plece cu Khalid la aeroport: "Nu mai pot continua. Sunt pe lista celor urmăriți și nu vreau să sfârșesc într-o celulă, lângă Salah Abdeslam. Trebuie să mă grăbesc, nu știu ce să fac".

În Molenbeek, 90.000 de locuitori, sunt 22 de moschee, iar, conform serviciilor secrete americane, în Belgia s-ar afla 500 de luptători străini jihadiști.

Amicalul mutat la Leiria

Meciul Belgia - Portugalia, programat marți, se va disputa, dar nu la Bruxelles. După ce inițial s-a decis anularea lui, amicalul s-a mutat la Leiria, după ce s-a obținut acordul Guvernului și al Federației lusitane. Belgianul Nainggolan a dezvăluit că "trebuia să fiu și eu marți dimineață pe aeroport, dar am avut un acord cu sponsorii mei și am mai rămas la Anvers. Am avut noroc".

Au scăpat din 3 atentate!

Mason Wells a fost rănit în aeroport, dar nu grav. Americanul, 19 ani, e misionar mormon și a mai supraviețuit altor două atentate: Boston, aprilie 2013, și Paris, 13 noiembrie 2015, fiind foarte aproape de una dintre rafalele teroriștilor. "Sper că și-a consumat toată doza de ghinion", a spus tatăl său, Ched.

Norocos a fost și Jason Denayer, fotbalist belgian împrumutat de Man. City la Galatasaray, supraviețuitor a trei atentate în zece zile: Ankara, Istanbul și Bruxelles.

Pleacă de la Anderlecht

Doi jucători ai lui Anderlecht s-au speriat atât de tare încât vor să fugă din Belgia. Argentinianul Mario Suarez, aflat de opt stagiuni la Bruxelles, i-a cerut agentului să negocieze plecarea (are acord până în 2017), pentru siguranța familiei. Și un alt titular, hondurianul Andy Najar, al cărui contract va expira în 2018, are de gând să renunțe curând la Anderlecht.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează