GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  A MURIT ILIE BALACI

Răvășitor! Lorena Balaci, declarații în lacrimi după decesul lui Ilie Balaci: "Îi era frică de moarte! Spunea că va muri tânăr. Aseară era bine, azi Dumnezeu l-a vrut acolo Sus"

FOTO: Marian Lazăr (Craiova)
FOTO: Marian Lazăr (Craiova)

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 octombrie 2018 16:49

Ilie Balaci, 62 de ani, a murit în această dimineață, la Craiova, din cauza unui infarct. 

  • Familia a decis ca trupul să fie depus luni dimineață la Biserica ”Sf. Ilie” din Craiova, locul în care a avut loc atât cununia religioasă a legendei fotbalului românesc cât și botezul celor două fiice, Lorena și Liana.
  • Înmormântarea va avea loc marți după-amiază, ora 12:00, la cimitirul Ungureni. 

Lorena Balaci, fiica cea mare a lui  Ilie Balaci, a vorbit, printre lacrimi, pentru prima dată despre decesul fostului fotbalist legendar.

"Vă mulțumesc că sunteți aici. Dumnezeu așa a vrut! Să îl ia repede. Aseară era bine. A vrut Dumnezeu să ni-l ia repede și tânăr. Sunt șocată! Nu am cuvinte.  Aș vrea să îi păstrăm memoria frumoasă. Toată viața mea nu am vrut decât să îi țin numele viu, să fie mândru de mine și de sora mea.

Nu știu ce să vă spun. Cred că i-a cedat inima. Nu a răspuns la nicio manevră medicală. Nu știm încă ce a avut. Contează puțin. Am vorbit aseară cu el ca să-i spun că cel mic (n.r. fiul Lorenei, Atanasie) urmează să joace la echipa sub 17 ani. Ati joacă la ora asta, a aflat de decesul bunicului. I-am zis că e un înger acum.

A fost bucuros când aflat că cel mic a fost convocat la națională. Vara asta am fost foarte bucuroși. Nu am avut niciun moment de tristețe. Nimic nu a prevestit această tragedie. Nu avea probleme de sănătate. Știu că Dumnezeu l-a vrut acolo sus. Probabil a avut treburi acolo. Nu știu ce să zic. Dumnezeu l-a iubit pentru că l-a luat repede.

Mă pregăteam să merg la Slobozia. Sora mi-a dat mesaj să-mi spună că tata nu e bine. Am sunat un prieten care era aici și mi-a zis că de 20 de minute nu răspunde la manevre. Atunci mi-am dat seama că nu e bine.

Lui tata îi era frică de moarte. Spunea că va muri tânăr. Mereu ne spunea asta. Zicea că vrea să moară înaintea mamei pentru că nu se va descura singur.. Asta e voința Lui Dumnezeu. Ne supunem, El e mai presus de orice", a declarat Lorena Balaci.

VEZI ȘI

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  21 Octombrie 2018, 19:12

Când se întâmplă astfel de momente și o personalitate cum a fost Balaci, iubită de milioane de oameni căroră le-a transmis speranță, emoție, bucurie...te încearcă un sentiment ciudat și o părere de rău pentru că de mâne se va vorbi doar de el la timpul trecut ! Un mare fotbalist și un tip discret față de cât de mare a fost ca jucător !! Odihnește-te în pace Ilie Balaci !

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  21 Octombrie 2018, 18:30
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Esti probabil prea copil si nici n-ai capacitatea de a pricepe prea multe. Macar bunul simt ar trebui sa te faca sa te abtii sa jignesti un om in astfel de momente. Este unul dintre cele mai josnice cu putinta.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  21 Octombrie 2018, 18:26

In fotbalul romanesc doar Hagi l-a depasit pe Balaci. Ilie a fost un fotbalist uluitor care a ars prea repede, apoi s-a dus prea repede. Dumnezeu sa-l odihneasca desi cred ca si acolo va juca fotbal.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează