GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECLARAȚII

Un cadru medical care a intervenit la Colectiv explică: "Maniera și timpul în care s-a intervenit i-au săpat groapa lui Ekeng!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2016 12:47

Un cadru medical care a intervenit la tragedia de la clubul Colectiv a explicat pentru GSP.ro care era procedura în situația lui Patrick Ekeng, decedat după ce s-a prăbușit pe gazon la meciul cu Viitorul.

Camerunezul a fost transportat la spital în aproximativ 8 minute și s-a încercat resuscitarea sa timp de o oră și jumătate. Cadrul medical intervievat de GSP.ro, care dorește să rămână anonim, spune că maniera lentă în care s-a intervenit i-a diminuat drastic șansele de supraviețuire.

- Cum apreciați intervenția cadrelor medicale în timpul meciului?
- În primul rând e șocant că nu vine medicul imediat. Apoi, jucătorul nu trebuia mișcat! Protocolul spune că trebuie făcute manevre de resuscitare, masaj cardiac imediat, respirație gură la gură, până venea ambulanța cu un defibrilator. Dacă nu avea, trebuia să cheme salvarea de stat, nu se pleacă de pe loc! Se pierd minute importante pentru creierul lui. Trebuia să aibă și tub de oxigen. Protocolul de stop cardio-respirator e același peste tot, nu contează că era ambulanță privată.

- Ați văzut imaginile, cum trebuia acționat?
- Se vede că pacientul avea spume la gură, cade secerat, face convulsie după convulsie, cineva încearcă să-i scoată limba, dar dacă n-are Diazepam intră în stop respirator și apoi cardiac. Se vede cum l-au aruncat pe targă, nici măcar n-o lasă jos. El nu trebuia mișcat! Au fost minute bune pierdute până vine un medic lângă el. Unde era de n-a venit mai repede? Trebuia să stea lângă gazon. Văd și o trusă care nu este conformă.

- Credeți că jucătorul putea fi salvat?
- Dacă medicul era lângă el și făcea manevrele de care era nevoie, cu monitor defibrilator, prindea ritmul cardiac și îi dădea șoc electric, îl scotea imediat din stop. Maniera și timpul în care s-a intervenit i-au săpat groapa lui Ekeng!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
1006261859464480
Aurelian Stoicescu  •  09 Mai 2016, 20:31

da se ppoate ca modul de actiune si timpul sa fi fost de vina ! Dar mai e o vina pe care voi astia , mai marii din presa si mai ales faisbucistii lu' colectiv au o mare oparte de vina ! si anume ambulantele private ! ati tipat din gura de sarpe ca nu au fost lasate la colectiv ambulantele private ! ei iata la un meci de fotbal ambulanta privata era de tot *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vladutz13
vladutz13  •  07 Mai 2016, 17:31

Ok, are dreptate la stop cardio-respirator... dar aseara s-a spus altceva, in legatura cu problema lui. In plus Ekeng a avut puls pe teren.. ii faci socuri unui om caruia ii bate inima??

ertyuiop
ertyuiop  •  07 Mai 2016, 17:11

cauta la capitalisti si vezi cum actioneaza.....post-comunistii ii vedem, incompetenta crasa!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close