INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIILE FIFA THE BEST

60 de kilometri pe jos pentru a-și susține favoriții! Povestea emoționantă a brazilianului Marivaldo: „Sunt foarte sărac, dar dacă am două picioare și voință nu mă oprește nimic”

Articol de - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 15:39 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 16:18

Brazilianul Marivaldo a fost laureatul fanilor pentru cursele de 60 km pe jos la meciurile favoriților din Recife. N-avea bani pentru autobuz și nici să intre pe stadion!

Poveștile emoționante de viață au prins bine în 2020. Incredibila aventură a unui fan brazilian i-a adus distincția FIFA The Best.

Marivaldo, 48 de ani, a izbucnit în lacrimi când Ruud Gullit l-a anunțat câștigător: „Mă pregătisem să fiu calm, dar n-am rezistat. Am început să țip și să sar ca un sălbatic în fața laptopului. Nu putea fi adevărat ce mi se întâmplă. M-am pierdut complet. Mulțumesc lui Dumnezeu”.

60 de kilometri pe jos pentru a-și susține favoriții! Povestea emoționantă a brazilianului Marivaldo: „Sunt foarte sărac, dar dacă am două picioare și voință nu mă oprește nimic”
60 de kilometri pe jos pentru a-și susține favoriții! Povestea emoționantă a brazilianului Marivaldo: „Sunt foarte sărac, dar dacă am două picioare și voință nu mă oprește nimic”

Drum de 10,5 ore din dragoste pentru fotbal

Premiul a venit ca o recompensă pentru un sărman îndrăgostit de fotbal, capabil să facă pe jos 60 de kilometri pentru a-și susține favoriții din Recife. Din 2017, Marivaldo nu a ratat niciun meci. Cu un an mai devreme își pierduse serviciul și nu-și mai permitea să ia autobuzul. Zece ore și jumătate mergea până la stadion și acolo primea ajutorul necesar pentru bilet. 

"Mama și Sport Club Recife sunt viața mea. De mic copil am fost pe jos la meciuri. Sunt foarte sărac, dar dacă am două picioare și voință nu mă oprește nimic. Un fâș de ploaie în rucsac, o șapcă să mă apere de soare, apă și câțiva biscuiți plus un înger păzitor. Mereu am găsit câte un om generos pentru tichet”.

I-au cumpărat telefon

După ce O Globo a scris despre el și s-a aflat că e între nominalizații The Best, lumea se înghesuia să-i ofere teniși, biciclete, să facă poze cu el și să-l ducă acasă cu mașina. I-au cumpărat și un mobil pentru a lua legătura cu FIFA. „Acum toată lumea mă recunoaște pe stradă. E minunat ce poate face sportul!”. 

Uneori, oamenii se oferă să mă ducă acasă cu mașina, dar de cele mai multe ori prefer să merg pe jos. Bineînțeles, savurez plimbarea mai mult când câștigăm (râde). Pentru că meciurile sunt seara și e întuneric, trebuie să aștept până se luminează. Merg la un supermarket deschis non-stop, aproape de stadion. E o bancă acolo pe care mă pot odihni. Trece timpul mai ușor când socializez cu angajații care mi-au devenit prieteni. Îi mai ajut cu ce pot și trece timpul mai repede. Oamenii de la Sport Club do Recife au fost incredibil de buni cu mine. M-au cazat la un hotel în oraș, au organizat totul pentru a putea vedea ceremonia The Best, mi-au cumpărat un costum, m-au dus la frizer să mă tund. Toți m-au tratat atât de bine.
- Marivaldo

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo, voturi total surprinzătoare la gala „The Best” » Pe cine a ales Lionel Messi

Destin „vulcanic” pentru Robert Lewandowski » Cum i-a schimbat un fenomen natural cariera atacantului polonez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
nune
nune  •  18 Decembrie 2020, 17:45

"Life, Liberty and the pursuit of Happiness." 3 valori in jurul carora s-a fondat una din cele mai mari societati contemporane. Omul asta le-a gasit pe toate, in timp ce multi dintre noi nu le avem decat partial.

boreal47
boreal47  •  18 Decembrie 2020, 17:21

Ptr.Balaur Da, asa este nu toți lucram intens ca tine la cea de-a 3 a teorie a relativității. Asa suntem noi ăștia muritorii, ne plac lucrurile mărunte! Țărănuș ignorant!

teddyw
teddyw  •  18 Decembrie 2020, 16:57
Postat de balaur pe 18 Decembrie 2020, 16:01

Premiul prostiei! Cu ambitia aia puteai face altceva, ceva util pentru societate, nu sa mergi pe jos la meciuri de fotbal. Asta este sarac cu duhul...

unul ca tine nu o sa inteleaga niciodata... si tu, ma rog, ce faci "util pentru societate" in afara de a face umbra degeaba pamintului?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează