INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

Ultimele zile și ore au fost agitate, la fel ca toată viața geniului Diego Maradona!

Articol de - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 07:06 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 12:40

Diego Maradona a murit. Maradona s-a simțit rău după micul dejun și s-a întors palid în pat. N-a mai apucat să ia medicamentele la prânz, infirmiera găsindu-l fără suflare. 

  • Maradona, aflat în locuința lui din Tigre, a suferit un stop cardiorespirator.

Nimeni și nimic nu prevesteau sfârșitul prematur și brusc al lui Maradona. Se externase în urmă cu două săptămâni, după operația pe creier de îndepărtare a unui cheag subdural, și părea că se recuperează bine. Diego era supravegheat și îngrijit, nonstop, de doctori și asistente în reședința sa din Delta del Tigre, lângă Buenos Aires. Stătea într-o cameră transformată în salon medical și neurochirurgul său, Leopoldo Luque, era chiar optimist. Până în dimineața zilei de 25 noiembrie.

Pastilele n-au mai avut efect

"Mă simt rău, sunt bolnav", i-a spus nepotului Jonny, cu o voce tristă, dezvăluie Daily Mail. Îi avea alături, ca de obicei, pe mâna sa dreaptă și stângă, Maxi, pe cumnatul Morla, pe avocatul său și pe menajeră. "El Diez" s-a ridicat din pat în jurul orei 10, a luat micul dejun și a făcut câțiva pași prin cameră. Arăta palid și se plângea că îi e frig. De aceea s-a întors să se mai odihnească, așa cum proceda înaintea prânzului, când trebuia să ia medicamentele. Infirmiera de la Swiss Médica i le-a dat la 12, dar "El Pibe de Oro" nu a reacționat și s-a declanșat panica. 

Era decompensat și leșinat. Resuscitarea n-a dat rezultat, așa că a sunat la salvare. Cinci ambulanțe au venit în mare grabă. Nici paramedicii nu au mai putut face nimic. Inima "decarului" suprem refuza să mai bată!

Edem pulmonar și probleme cronice cardiace

D10S ne-a părăsit fără cuvinte. Puține au fost vorbele rostite în ultimele zile și ore ale existenței legendarului argentinian, la fel de amestecate și zbuciumate ca întreaga sa viață. Cu suișuri și cu prăbușiri în gol, provocate de excesele de care nu s-a putut ține departe. Un edem pulmonar i-a agravat problemele cronice cardiace. S-a stins în pace și n-a apucat să-și adio de la fetele dragi, Dalma, Gianinna și Jana, ce locuiesc în Capitală. Geniul fotbalului s-a ridicat la îngeri 60 de ani.

"Ne-ai urcat pe culmile lumii"

Corpul prea mic și măcinat de suferință pentru un talent atât de mare a fost autopsiat și depus în sicriu pentru 48 de ore la Casa Rosada, palatul guvernamental. "Nu există urme de violență sau ale unei crime, iar decesul a survenit din motive naturale", anunță medicii legiști. "Ne-ai urcat pe culmile lumii și ne-ai făcut imens de fericiți. Ai fost cel mai bun dintre toți. Diego, îți mulțumim că ai existat. Îți vom duce dorul până la capătul zilelor noastre", este mesajul președintelui Alberto Fernandez, care a și decretat trei zile de doliu național. Argentina toată plânge după Zeul său.

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Imagini de colecție din cariera marelui Diego Maradona

+16 FOTO

VIDEO. Pe 27.02.1977, Maradona debuta în Naționala Argentinei, la 5-1 cu Ungaria

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

„Dumnezeu este mort” » Cum arată primele pagini ale marilor ziare din lume după decesul lui Diego Maradona

Incredibilă premoniţie: în ziua morții lui Diego Maradona, a intrat la GSP Live cu un tricou al legendarului argentinian: „Parcă am simțit. Îl voi pune într-un tablou”

Victor Ponta a plagiat și mesajul de adio pentru Diego Maradona » Internetul nu l-a iertat

AD10S » 7 dintre cele mai importante voci ale Gazetei, omagiu pentru marele Diego

Maradona și drogurile, un tango cu năbădăi: „Putea intra cu un avion plin cu cocaină la Napoli! Carabinierii se puneau în genunchi”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
zincat
zincat  •  26 Noiembrie 2020, 18:15

Si eu am auzit cä ultimile lui cuvinte au fost GGSSPP SÂNTETI DE RÂSUL CURCILOR !!!

persanu
persanu  •  26 Noiembrie 2020, 14:41

Pana nu cu mult timp in urma Maradona era doar un consumator si un alcolic. Aceiasi ziaristi care il plang astazi il denigrau cu cativa ani in urma. Ciudat. Foarte ciudat. Ce poate face omul pentru un pumn de galbeni.

tictris
tictris  •  26 Noiembrie 2020, 13:11
Postat de gabrielbucur pe 26 Noiembrie 2020, 12:02

Ar trebui sa va fie rusine, sa puneti titlu cu "Ultimele cuvinte..." si in articol... "a murit fara cuvinte". Incredibil pana unde puteti merge cu clickbaitul. Sa va fie rusine! Iar celui care a scris articolui ii pot spune doar atat: "Esti nesimtit!"

Pentru un astfel de text, oricarui user de pe forumurile gsp-ului i s-ar fi banat/blocat contul, definitiv, pe motiv de "afirmatii grave ce nu sunt dovedite/reale". Insa la aia ce se cred "ziariasti" la gsp, li se permite absolut orice si au liber la abuzuri de acest gen. Ca au absolvit "Spiru Haret" sau altceva... n-are nicio importanta... "nesimtirea" e aceeasi!!! Cat despre meserie si profesionalism, e inutil sa mai vorbim... e limpede!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează