INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Prin ce a trecut un jucător care şi-a făcut un nume în Liga 1: „Am lucrat ca livrator. Mă trezeam la 4 dimineața, așteptam în frig autobuzul pentru opt ore de muncă”

Michael Ngadeu/ foto: Imago Images
Michael Ngadeu/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 17 aprilie 2022 15:24 / Actualizat duminica, 17 aprilie 2022 16:45

Camerunezul Michael Ngadeu (31 de ani) a povestit în presa belgiană cât de greu a fost drumul său în carieră. 

Fostul fundaș de la FC Botoșani și-a amintit că „în 2011, când am ajuns în Europa, voiam să devin inginer. S-a întâmplat să-mi fie observate calitățile fotbalistice și m-au încurajat să încerc. Mama dorea să studiez, așa că am început să joc în liga a 9-a din Germania”.

Ce veste! Chiricheș: „Steaua e în sufletul meu și vreau să mă întorc” » Căpitanul naţionalei o va susţine pe FCSB la Cluj
CFR Cluj - FCSB
Ce veste! Chiricheș: „Steaua e în sufletul meu și vreau să mă întorc” » Căpitanul naţionalei o va susţine pe FCSB la Cluj

Ngadeu, debut la 0-3 cu Gaz Metan

În paralel, Ngadeu, dublu câștigător al campionatului și Cupei Cehiei cu Slavia Praga, dar și campion al Africii, avea și un job: „Am lucrat ca livrator la Primark. Mă trezeam la 4 dimineața, așteptam în frig autobuzul pentru opt ore de muncă, cu pauză de 30 de minute". 

Actualul jucător al lui Gent a rememorat și debutul pentru Botoșani: „Am fost huiduit în primul meu joc, pentru că am produs un penalty înainte de a fi eliminat. Dar, când am plecat, am fost tratat ca un erou".

Botoșani a luat 1,4 milioane de euro de pe urma lui Ngadeu

După doi ani de la transferul la FC Botoșani, moldovenii l-au vândut la Slavia Praga pentru 500.000 de euro. Apoi au mai primit 900.000 după mutarea lui din Cehia la Gent, echipă cu care va juca mâine finala Cupei Belgiei împotriva lui Anderlecht. 

Michael are grijă și de afacerile sale: „Construiesc și închiriez apartamente, conduc o companie de transport, am investit și în agricultură, în creșterea găinilor. Gândește-te la viitor și diversifică, pentru că nu știi niciodată când cariera ta se poate termina”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Conflict club-federație și în război: Dinamo Kiev refuză să lase jucătorii la națională mai devreme!

Coridă la Gijón. Opt jucători ai lui Sporting au sărit să-l bată pe portarul lui Oviedo!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
108779877311497
George Ionescu  •  17 Aprilie 2022, 20:06

...da, sa investesti in gaini ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează