INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

N-a mai arbitrat în Bundesliga după scandalul din „Der Klassiker” » Care este motivul

Felix Zwayer// Foto-IMAGO / Norbert Schmidt
Felix Zwayer// Foto-IMAGO / Norbert Schmidt

Articol de - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 13:42 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 14:23

Arbitrul derby-ului Dortmund - Bayern 2-3, Felix Zwayer, și-a luat concediu după meci. Se pare, marcat de acuzațiile grave aduse de jucătorii Borussiei la finalul duelului din 4 decembrie și de amenințările cu moartea primite ulterior.

Unde pot duce niște vorbe aruncate la nervi, în finalul unui Dortmund - Bayern (2-3) cu o încărcătură emoțională deosebită! 

Atacat de jucătorii Borussiei, care i-au reproșat două decizii majore luate în timpul derby-ului, ambele pro-Bayern, arbitrul Felix Zwayer n-a mai condus de atunci niciun meci în Bundesliga, ci doar în ultima etapă din grupele Europa League, Sociedad - Eindhoven 3-0. Apoi, după ce a primit și amenințări cu moartea, și-a luat concediu. 

Udinese contestă la comisii eșecul usturător cu Atalanta » Motivul invocat de clubul friulan
Serie A
Udinese contestă la comisii eșecul usturător cu Atalanta » Motivul invocat de clubul friulan

N-a mai arbitrat în Bundesliga după scandalul din „Der Klassiker”

„Momentan, Felix nu mai este activ ca arbitru. A fost decizia lui. Suntem însă interesați să evităm impresia că aceste conflicte dintre arbitri și cluburi înseamnă că un arbitru nu mai fluieră sau spune «nu mai fluier deloc»”, a comentat șeful CCA-ului german, Lutz Frohlich, într-o intervenție TV. 

Sunt foarte interesat să am un dialog cu Bellingham. Problema e ce consecințe pot avea astfel de declarații pentru o persoană? 

- Felix Zwayer, arbitru FIFA

Zwayer a fost deranjat de o afirmație a mijlocașului englez al galben-negrilor, Jude Bellingham, care a făcut aluzie la rolul său în scandalul „Robert Hoyzer”, din 2005 : "Îi oferi unui arbitru care a fost implicat în aranjarea unor partide cel mai mare meci al Germaniei?! La ce vă așteptați?!"

40.000 de euro amendăa primit Bellingham din partea Comisiei de Disciplină a DFB pentru afirmațiile făcute la adresa lui Zwayer

Fostul arbitru Robert Hoyzer a susținut că i-a „strecurat” asistentului său de atunci, Felix Zwayer, 300 de euro pentru manipularea întâlnirii de liga a treia, Wuppertal - Werder II, însă învinuitul a negat această plată. Procesul penal a fost abandonat din cauza „lipsei de probe”, dar Tribunalul sportiv al Federației (DFB) l-a blocat pe Zwayer timp de 6 luni, presupunând că plata s-a făcut, pentru a-i acorda ulterior circumstanțe atenuante pentru că a ajutat, în calitate de martor-cheie, la descoperirea scandalului.

Cazul «Hoyzer» va trebui clarificat la un moment dat. E foarte greu pentru un arbitru să conducă meciuri cu asemenea acuzații pe cap 

- Lutz Fröhlich, șeful arbitrilor din Bundesliga

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Newcastle pregătește încă cinci transferuri! » Cum arată lista „coţofenelor”

Barcelona pregătește o mutare-surpriză » Vrea să aducă un jucător din China!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează