INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

FOTO Arsenal i-a făcut o statuie de 3 metri și jumătate lui Arsene Wenger, managerul francez al „tunarilor” timp de 22 de sezoane

Arsene Wenger/ foto: Imago Images
Arsene Wenger/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 20:20 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 22:04

Cel mai de succes antrenor al lui Arsenal a primit o recunoaștere a performanțelor sale reușite între 1996 și 2018. Statuia de 500 kg a fost dezvelită lângă stadionul Emirates și marchează cele două decenii trecute de la câștigarea Premier League fără înfrângere!

Arsenal n-a mai câștigat titlul în Premier League de 20 de sezoane, ultimul manager care i-a făcut campioni pe "tunari" fiind Arsene Wenger. La împlinirea a 20 de ani de la traseul nemaipomenit fără înfrângere în campionat, clubul londonez i-a făcut o statuie managerului francez de 73 de ani lângă stadionul Emirates. 

Juventus Torino, OUT din Europa! De ce a luat UEFA această măsură drastică și cine va juca în locul „Bătrânei Doamne”
ITALIA
Juventus Torino, OUT din Europa! De ce a luat UEFA această măsură drastică și cine va juca în locul „Bătrânei Doamne”

Statuia are 3,5 metri înălțime și 500 kg. îl înfățișează pe antrenor când ridică trofeul Premier League și a fost dezvelită astăzi, în semn de omagiu adus uneia dintre cele mai emblematicei figuri ale fotbalului englez.

Arsenal i-a făcut o statuie de 3 metri și jumătate lui Arsene Wenger, managerul francez al „tunarilor” timp de 22 de sezoane
Statuia lui Arsene Wenger/ foto: Twitter

Are 17 trofee cu Arsenal

Wenger, acum angajat la FIFA ca șef al dezvoltării globale a fotbalului, i-a pregătit pe "tunari" între 1996 și 2018 și a câștigat 17 trofee cu Arsenal, între care trei titluri de campion în Premier League. 

Este cel mai logeviv și cel mai de succes manager din istoria clubului, care n-a mai triumfat în campionat din stagiunea 2003-2004, când a terminat întrecerea fără eșec, reccord care stă în picioare și în prezent.

Și lui Henry i-au făcut statuie

„E un frumos omagiu. Clubul a făcut ceva special pentru Arsene și merita din plin. Cu o statuie la stadion, Wenger poate avea această recunoștiință și să fie prezent la clubul nostru pentru totdeauna", a comentat pe rețelele sociale Mikel Arteta, actualul tehnician al "tunarilor". 

Arsene Wenger nu este primul francez care are statuie lângă arenă. Această onoare a mai primit-o anterior Thierry Henry. În decembrie 2011, Arsenal a dezvelit statuie dedicată fostului mare atacant, care a lucrat cu Wenger în perioada 1999-2007 și în 2012.

1231de meciuri l-a avut Arsenal ca manager pe Arsene Wenger, care a obținut 714 victorii, 265 de remize și 252 de înfrângeri, golaveraj 2.348-1.273

Citește și:  

Bomba mercato! PSG ia un star al Barcelonei în acest weekend. Îi achită clauza de reziliere!
FRANȚA
Bomba mercato! PSG ia un star al Barcelonei în acest weekend. Îi achită clauza de reziliere!
Mihai Popa a debutat la Torino. Cum s-a descurcat
ITALIA
Mihai Popa a debutat la Torino. Cum s-a descurcat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Morujmomoruj
Morujmomoruj  •  28 Iulie 2023, 22:46

sa fim seriosi, in ultimii ani de mandat fanii aproape ca il urau. a facut mult bine, dar si mult rau.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează