INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Așchia nu sare departe de trunchi » Justin, fiul fostului mare internațional olandez Patrick Kluivert, și-a făcut debutul la Ajax

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat luni, 16 ianuarie 2017 14:49

Justin, fiul în vârstă de 17 ani al celebrului Patrick Kluivert, a jucat pentru prima dată în în echipa lui Ajax Amsterdam care a câștigat cu 3-1 partida din deplasare cu Zwolle, din etapa 18-a din campionatul Olandei.

Tânărul atacant a intrat în minutul 39 al meciului, când l-a înlocuit pe Amin Younes, la scorul de 0-0. Echipa antrenată de Peter Bosz a punctat în minutele 54 și 55, prin Schone (din penalty) și Ziyech. Zwolle a redus din diferență prin Brock-Madsen (72’), dar formația „lăncierilor” a închis partida prin reușita aceluiași Ziyech (80’). Formația de pe ”Amsterdam Arena” se află pe locul 2 în campionat, la 5 puncte distanță de Feyenoord.

Justin Kluivert, care a jucat de la vârsta de 8 ani la Academia de fotbal a lui Ajax, a evoluat 3 partide în sezonul trecut la echipa a doua clubului, în Eredivisie. De asemenea, tânărul olandez a fost selecționat în reprezentativele de juniori ale țării sale, iar în 2016 și-a făcut debutul și la selecționata U18.

Patrick Kluivert, tatăl lui Justin, a câștigat de două titlul cu Ajax în Olanda, dar și trofeul Champions League, în timpul celor trei ani petrecuți la clubul din Amsterdam, între 1994 și 1997.

Apoi, el a jucat la mai multe cluburi din Europa, precum AC Milan, Barcelona, Newcastle, Valencia, PSV Eindhoven și Lille. De asemenea, fostul atacant, acum în vârstă de 40 de ani, a îmbrăcat tricoul naționalei ”portocalei mecanice” de 79 de ori, înscriind 40 de goluri. În prezent, el este director sportiv la Paris Saint-Germain.

sursa: skysports.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
animus.domini
animus.domini  •  16 Ianuarie 2017, 20:21

EU UN JUCATOR FOARTE BUN,pot sa zic ca va ajunge mai sus decat tatal sau care este o legenda o sa vedeti.

4patraulea
4patraulea  •  16 Ianuarie 2017, 19:57

n-am vazut in fotbal urmas sa se ridice la nivelul lu' tac'su si nici FOTBALIST sa fi invatat FOTBAL de la tac'su

gore474
gore474  •  16 Ianuarie 2017, 15:42

"...a evoluat 3 partide în sezonul trecut la echipa a doua clubului, în Eredivisie." Eredivisie este primul esalon din Olanda. Jong Ajax sau Ajax II evolueaza in Eerste Divisie, a doua divizie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează