INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Baraj amânat! Ultima calificată la CM 2022 din Qatar se decide la vară!

Ucraina// Foto: IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica
Ucraina// Foto: IMAGO / sport pictures-Razvan Pasarica

Articol de - Publicat duminica, 06 martie 2022 14:15 / Actualizat duminica, 06 martie 2022 15:55

Semifinala barajului pentru Mondial, Scoția - Ucraina, va fi mutată de UEFA cu trei luni, pe 24 iunie, din cauza invaziei armate rusești. La fel, Austria - Țara Galilor, din cealaltă semfinală a tabloului?!

Războiul declanșat de armata lui Vladimir Putin nu afectează pe plan fotbalistic doar Rusia, la nivel de cluburi, națională și arbitri, care au interzis la competițiile FIFA și UEFA, ci și Ucraina. Echipele caută soluții pentru a relua campionatul în afara țării distruse de bombardamente, selecționata așteaptă răspunsul oficial în privința cererii de amânare a barajului programat pe 24 martie, pe „Hampden Park” din Glasgow.

Moment șocant pe podium! Un gimnast rus a apărut în fața rivalului ucrainean cu semnul tancurilor lui Putin pe piept
Război în Ucraina
Moment șocant pe podium! Un gimnast rus a apărut în fața rivalului ucrainean cu semnul tancurilor lui Putin pe piept

Ceferin este de acord

Darjo Srna, directorul sportiv al lui Șahtior, dezvăluie că a vorbit cu președintele UEFA, iar forul continental va anunța mutarea partidei Scoția - Ucraina cu trei luni: „Am discutat cu Aleksander Ceferin, el susține fotbalul ucrainean. 

Înțeleg că nimănui nu-i pasă de fotbal în acest moment, dar șeful UEFA a precizat că jocul în cauză va fi amânat pentru 24 iunie”.

Liga Națiunilor, afectată?

Învingătoarea acestei semifinale de play-off va întâlni în finala pentru un loc la CM din Qatar pe una dintre Austria și Țara Galilor, dar există varianta ca acest meci să aiblă loc tot la vară. Și pentru a nu bulversa țintarul Ligii Națiunilor, care programează câte patru meciuri de fiecare reprezentativă în iunie, cea mai convenabiă dată ar fi tot în a doua jumătate a lunii. 

Tot în martie, Polonia trebuia să joace contra Rusiei, însă FIFA a decis ca Sbornaia să fie exclusă din competiție din cauza invaziei din Ucraina și, probabil, fără a fi înlocuită.

Emil Caras despre situația fotbaliștilor blocați în Ucraina: „Cel mai greu îmi e să mă uit în ochii soțiilor când mă întreabă de ei”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Imagini HORROR din Mexic! „Ciocnire” violentă a ultrașilor » Se vorbește de 17 morți!

Gest scandalos al fanilor lui Chelsea » Ce au făcut în timpul momentului dedicat Ucrainei + Reacția lui Thomas Tuchel

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  06 Martie 2022, 15:45

"... țării distruse de bombardamente" ??? Mai scorpie, tu citesti ce scrii ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează