INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Protest la „naționala” Rusiei: căpitanul a refuzat convocarea

Artem Dzyuba // Foto: Imago
Artem Dzyuba // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2022 13:25 / Actualizat marti, 15 martie 2022 14:28

Căpitanul naționalei Rusiei, Artem Dzyuba (33 de ani), a refuzat convocarea la echipa națională.

Cu toate că Rusia a fost exclusă din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar și nu are niciun meci internațional de disputat în perioada următoare, selecționerul Valeri Karpin a decis să convoace jucătorii pentru un stagiu de pregătire. În cadrul acestuia urmează să dispute un amical cu reprezentativa U21.

Căpitanul Artem Dzyuba, atacant sub contract cu Zenit, a decis să nu se prezinte la lot, din cauza războiului declanșat de țara lui în Ucraina.

Roman Abramovich, acuzat că a fraudat statul cu 2,7 miliarde de dolari + Șantaj cu o casetă video cu conținut sexual
CHELSEA
Roman Abramovich, acuzat că a fraudat statul cu 2,7 miliarde de dolari + Șantaj cu o casetă video cu conținut sexual

Artem Dzyuba „are multe rude în Ucraina, deci nu vine la națională”

Din cauza situației dificile din Ucraina, unde are multe rude, și-a cerut scuze și a cerut să nu-l convoc pentru acest cantonament”, a spus Karpin, potrivit Daily Mail.

Criticat de ucrainenii din Premier League Yarmolenko (West Ham) și Mykolenko (Everton) la câteva zile de la izbucnirea războiului pentru că nu a luat cuvântul, Dzyuba a spus că nu e în postura în care să discute el despre războiul declanșat de Rusia. Totuși, și-a exprimat opinia cu privire la invazia dictată de Vladimir Putin.

„Până de curând, nu am vrut să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat în Ucraina. Nu am vrut, nu pentru că mi-e frică, ci pentru că nu sunt un expert politic, nu am intrat niciodată în asta și nici nu am intenționat (spre deosebire de mulți politologi și virologi care au apărut recent pe internet).

Dar, ca toți ceilalți, am propria mea părere. Sunt împotriva oricărui război. Războiul este un lucru îngrozitor. Dar sunt și împotriva agresiunii umane și a urii, care în fiecare zi capătă un fel de amploare devastatoare. Nu mi-e frică să fiu rus. Sunt mândru că sunt rus. Și nu înțeleg de ce sportivii trebuie să sufere acum. Sunt împotriva standardelor duble”, a scris Dzyuba pe Instagram.

Dzyuba a criticat la acea vreme și decizia FIFA și UEFA, de excluderea Rusiei din toate competițiile fotbalistice, inclusiv de la Campionatul Mondial.

De ce toți au spus că sportul nu are nicio treabă cu politica, dar cu prima ocazie, când a venit vorba de Rusia, acest principiu a fost uitat? Războiul este înfricoșător. În situații stresante, oamenii își arată adevărata eșență. S-a revărsat multă furie împotriva poporului rus, e exagerat”, a spus atacantul lui Zenit Sankt Petersburg.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Ultrașii ucraineni au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”

O jucătoare de tenis din Ucraina s-a căsătorit pe fugă: „Nu e momentul să petrecem, dar s-ar putea ca ziua de mâine să nu mai vină”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
toss
toss  •  16 Martie 2022, 16:32

Ba da, sportul trebuie sa inceapa sa aiba de a face cu deciziile politice din tara respectiva..sa nu uitam ca Mkhitaryan a refuzat sa joace in Azerbaidjan, chiar la finala EL 2019. Sa nu uitam cum *** *** Rusia de sport, implicit de Comitetul Olipmpic , si trimite sportivi la Olimpiade, chipurile fara sa reprezinte tara...serios?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

laur_gr
laur_gr  •  15 Martie 2022, 14:48

Ce vina a avut intreaga lume ca Hitler a pornit razboiul II mondial. Din cauza asta nu s-au tinut o gramada de turnee finale. De aceea, primii care trebuie sa plateasca trebuie sa fie sportivii din tara agresoare. Nu pentru ca ei sunt vinovati, ci pentru ca in felul acesta tara agresoare este pedepsita. Mai ales pentru a demonta propaganda mincinoasa si nationalista din Rusia. Nu aveti nicio vina dar nici oamenii ucisi in razboi nu au nicio vina.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează