INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SASSUOLO

Daniel Boloca, în culmea fericirii după primul gol în Serie A: „O emoție indescriptibilă, unică”. Gazzetta l-a ales MVP

Daniel Boloca
Daniel Boloca

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2023 16:08 / Actualizat duminica, 29 octombrie 2023 16:08

La 24 de ani, Daniel Boloca visează să debuteze pentru squadra azzurra, naționala țării natale, dar „tricolorii” încă se gândesc la el, neuitând de debutul contra Sloveniei, în 2022. La Sassuolo, a fost cel mai bun sâmbătă, la 1-1 cu Bologna, marcând în premieră în Serie A.

Ce ascensiune a avut Daniel Boloca! Mijlocașul născut în Italia (cu părinți români) și care ar vrea să joace la squadra azzurra, dar la care „tricolorii" încă se gândesc după debutul la națională, juca în 2020 încă în Serie D, la Fossano.

În decembrie 2021, era la Frosinone și valora 600.000 de euro, potrivit Transfermarkt.de. Peste încă un an, cota sa creștea la 1,4 milioane. În iulie 2023, s-a transferat la Sassuolo pentru 10 milioane, iar estimarea Transfermarkt a urcat la 8 milioane.

Mihai Rotaru a găsit antrenor pentru Universitatea Craiova » Un fost selecționer ar urma să preia banca formației oltene
CSU CRAIOVA
Mihai Rotaru a găsit antrenor pentru Universitatea Craiova » Un fost selecționer ar urma să preia banca formației oltene

Daniel Boloca s-a oprit în brațele antrenorului după gol

Alessio Dionisi, antrenorul „neroverdi", i-a dat încredere încă de la început. Titularizat din etapa a doua în Serie A, mijlocașul central nu a mai ieșit din primul „11". Și a fost integralist în șapte din cele nouă meciuri în care a evoluat.

Sâmbătă, jucătorul în vârstă de 24 de ani a marcat în premieră în Serie A, în runda a 10-a, la 1-1 cu Bologna. Un șut în diagonală de la marginea careului, la colțul lung. O mare bucurie. Daniel s-a oprit în brațele lui Dionisi, principalul lui susținător.

Daniel Boloca: „Îi vor fi recunoscător o viață întreagă lui Toljan"

Site-ul Sassuolo News a trecut prestația sa la puncte pozitive: „Un gol meritat pentru o revelație a lui Sassuolo. Timid la sosire, poate și un pic subevaluat, și-a cucerit locul încă din startul campionatului și nu a mai ieșit de pe teren. Și el avea ceva de demonstrat după ultimele meciuri, i-a reușit din plin".

La sfârșit, Boloca era în culmea fericirii. „Trăiesc clipa. O emoție indescriptibilă, unică. Le mulțumesc tuturor colegilor. Toljan? Îi vor fi recunoscător o viață întreagă", a declarat el la microfronul DAZN. Toljan e fundașul dreapta al lui Sassuolo, care i-a oferit assistul.

Daniel a mai spus: „I-am dăruit tricoul lui Ravaglia". Federico Ravaglia, actualul portar de rezervă al Bolognei, care i-a fost coleg la Frosinone în 2021-2022.

Gazzetta dello Sport: „Daniel Boloca, regizorul care construiește"

„Ce ar mai fi îmbunătățit?", a fost întrebat. „Ne trebuie continuitate, pe lângă personalitate și curaj. Mie, personal, mi-a fost greu inițial, dar am încercat să cresc de la meci la meci". A dezvăluit secretul golului: „La antrenamente ne testăm mult șutul de la distanță, pe care îl repetăm și în plus, după ședințele de pregătire".

Gazzetta dello Sport l-a ales MVP la Sassuolo, cu nota 7: „Regizorul care muncește cu constanță și forță, având mereu ideea de a construi". 

„Boloca nu mă mai surprinde. A venit din Serie B, în urmă cu trei ani era încă în Serie D, iar acum e titular. Golul e premiul ascensiunii lui. Acum, a dovedit personalitate, a făcut o partidă excelentă” 
- Alessio Dionisi, antrenor Sassuolo

Citește și:

Al 7-lea campion în 67 de ani! Leo Messi, primul jucător care cucerește Balonul de Aur 2023 pentru titlul mondial după 17 ani

„Înainte era Cristiano Ronaldo. Acum e Jude”. Bellingham va primi Golden Boy și trofeul U21 la gala Balonului de Aur 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează