INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DORTMUND - BAYERN

Borussia Dortmund - Bayern, derby de criză! Scandal după scandal în ambele vestiare + Cum arată cotele

Haaland și Robert Lewandowski se înfruntă în Borussia Dortmund - Bayern, foto: Imago
Haaland și Robert Lewandowski se înfruntă în Borussia Dortmund - Bayern, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 12:16 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 12:16

Giganții Germaniei, campioana Bayern Munchen și  Dortmund, scârțâie din toate încheieturile înaintea duelului direct. Ambele se confruntă cu probleme de personal, de formă, iar moralul e la cote scăzute.

Germania fotbalistică se pregătește de derby-ul Borussia Dortmund - Bayern Munchen, programat sâmbătă, de la 19:30. Însă „clasicul" Bundesligii nu se desfășoară de data aceasta sub cele mai bune auspicii. Cele mai mari cluburi ale Germaniei au de recuperat pe toate planurile. 

Primește Lewandowski Balonul de Aur? » Mesajul redactorului-șef al France Football
BALONUL DE AUR
Primește Lewandowski Balonul de Aur? » Mesajul redactorului-șef al France Football

Antrenorul Borussiei Dortmund era să-l dea afară din vestiar pe Emre Can

Ambele sunt cu moralul jos. Borussia Dortmund și-a șifonat serios imaginea, o dată cu eliminarea din grupele Ligii Campionilor. 

Antrenorul Marco Rose mai are de „stins" și diferendul cu Emre Can, pe care, la meciul cu Sporting (1-3), de săptămâna trecută, era cât pe ce să-l dea afară din vestiar. Totodată, potrivit ultimelor informații din tabăra galben-negrilor, nu se va putea baza pe Jude Bellingham, accidentat. Singura satisfacție: a revenit Erling Haaland, o veritabilă garanție a golurilor pentru „mineri". 

Bayern Munchen, scandal după scandal 

Bayern, la rându-i, traversează o perioadă tulbure. În ultima vreme s-a înscris pe un trend mai degrabă descedent, ca formă. 1-2 la Augsburg, 2-1 cu Dinamo Kiev și doar 1-0 cu penultima clasată Arminia Bielefeld, toate după prestații mai degrabă modeste.

 Antrenorul Julian Nagelsmann s-a confruntat cu numeroase absențe, din cauza infectărilor cu COVID-19, iar pe Joshua Kimmich, jucător crucial la mijlocul terenului, și pe Choupo-Moting nu se va putea baza nici la Dortmund.

Borussia Dortmund - Bayern, derby de criză! Scandal după scandal în ambele vestiare + Cum arată cotele
Marco Rose și Julian Nagelsmann, antrenorii implicați în Borussia Dortmund - Bayern Munchen, foto: Imago

Campioana suferă și în plan mental. Ultimele scandaluri, al nevaccinaților și cel cu fanii, pe tema „Qatar Airways", au lăsat urme adânci - constată ziarele germane. Și nici peste eșecul suferit în duelul cu Messi, pentru Balonul de Aur 2021, lui Lewandowski nu-i va fi așa de ușor să treacă. Bild a și dezvăluit, de altfel, că „polonezul este foarte afectat, deși la Paris n-a arătat-o".

1 punctle desparte în clasament pe Bayern, locul 1, 31 de puncte, și Borussia, a doua clasată

26.000 de spectatorivor avea voie în tribune, din cauza noilor restricții anti-COVID introduse de autorități. Inițial se miza pe 67.000 de spectatori

Zwayer va fi arbitru la al 4-lea său „Clasic"

Federația l-a desemnat pe berlinezul Felix Zwayer să conducă "șocul" de la Dortmund. El a mai fost la centru în „Clasic" de trei ori: Bayern - Borussia 0-3, în 2014, Bayern - Dortmund 4-0, în 2019, ambele în Bundesliga, și Bayern - Dortmund 5-4, la penalty-uri, în Supercupa Germaniei 2017. 

Bilanțul galben-negrilor cu Zwayer arbitru: 31 meciuri, 14 victorii. Bayern, în schimb, a câștigat cu el 25 de partide, tot din 31.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Robert Lewandowski știa de 3 zile că a pierdut!” » Dezvăluirile făcute de Bild despre Balonul de Aur 2021

Pep Guardiola reacționează după triumful lui Messi: „Și Lewandowski merita trofeul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează