INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFAGATE

FRF ar fi vrut să voteze cu Platini la președinția FIFA, dar Comisia de Etică a lansat deja o anchetă împotriva francezului: "Poate fi suspendat!"

Articol de - Publicat luni, 28 septembrie 2015 00:00

Dezvăluirea procurorului general elvețian, că actualul lider UEFA ar fi primit 1,83 de milioane de euro în 2011 de la Blatter, a răsturnat planurile pentru alegerile din 26 februarie. Platini ar fi luat banii ca să nu candideze în acel an împotriva lui Sepp

Implicarea lui Michel Platini în scandalul mamut al corupției FIFA a șocat lumea întreagă. Degeaba a încercat francezul să explice de ce a primit 1,83 milioane de euro în 2011, de la Blatter, pentru un job de consilier în perioada 1999-2002, 9 ani mai devreme.

Șeful UEFA e suspectat că ar fi acceptat acei bani doar ca să-i lase elvețianului calea liberă în 2011 pentru al 4-lea mandat la Zurich, susține Mail on Sunday.

Iar surse din Comisia de Etică a forului mondial au dezvăluit săptămînalului britanic că "s-a declanșat deja o anchetă și împotriva lui Blatter, și a lui Platini. Și amîndoi ar putea fi suspendați din funcții în următoarele zile, de președinte și vicepreședinte FIFA!".

"Platini e într-un real pericol. Un coșmar. Poate chiar un dezastru mai mare decît pentru Blatter, fiindcă el vrea să fie viitorul președinte FIFA"
Comisia de Etică FIFA, pentru Mail on Sunday

Englezii ezită. "Dacă ia roșu?"

Inclusiv colegi din Comitetul Executiv FIFA sînt surprinși: "E inexplicabilă acea întîrziere dintre contract și plată. Dacă este total greșit să oferi bani, atunci e la fel de rău să-i accepți".

Potrivit Mail on Sunday, "federația engleză, care ar fi vrut să voteze cu Platini pe 26 februarie, monitorizează atent situația înainte de a se decide pe cine să sprijine la noile alegeri prezidențiale FIFA". Și FRF plănuise să meargă pe mîna lui "monsieur Michel". "Dar ce se întîmplă dacă Platini ia cartonaș roșu?", se întreabă Le Parisien.

"Pînă cînd Platini va clarifica situația, o umbră puternică îi va acoperi candidatura. Va fi dificil pentru oameni să-l mai susțină"
Damian Collins, parlamentar britanic (Partidul Conservator)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează