INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMINTIRE

Gică Popescu, mărturisire incredibilă: „Am refuzat Real Madrid și sunt mândru de asta! Nu știam cât de mare e clubul”

Gică Popescu // foto: captură YouTube @ Andi Moisescu
Gică Popescu // foto: captură YouTube @ Andi Moisescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 15:28 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 16:20

Gică Popescu (54 de ani), fostul mare fundaș central român care a evoluat la echipe precum Steaua, PSV, Barcelona și Galatasaray, a dezvăluit că în 1990 a refuzat o ofertă venită din partea clubului Real Madrid.

În 1990, Gică Popescu, pe atunci jucător al Universității Craiova, a participat la Cupa Mondială din Italia alături de echipa națională a României. După meciul de debut din grupe, 2-0 cu URSS, Popescu a povestit cum a primit o ofertă din partea lui Real Madrid, pe care a refuzat-o din cauza faptului că nu știa cât de mare este clubul spaniol.

„Baciul” a povestit totul într-un dialog cu omul de televiziune Andi Moisescu, publicat pe contul de YouTube al acestuia.

Gică Popescu: „Nu știam cine era Real Madrid, am refuzat oferta!”

„În 1990, am avut contractul lui Real Madrid două zile pe noptieră. Emil Săndoi, care era cu mine în cameră, mă întreba: «Unde vrei să te duci, pe lună? E Real Madrid!» Numai că din cauza lipsei de informații din perioada comunistă, nu știam cine era Real Madrid, și am refuzat-o! Eram la Campionatul Mondial din Italia. Real Madrid voia un fundaș central, iar eu am jucat senzațional cu Rusia (n.r. - România a câștigat cu 2-0), cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată.

Îmi aduc aminte că seara la hotel nu aveam loc la recepție. Vorbeau la telefon, sunau impresarii, intrau și plecau impresarii, familiile, era ca la talcioc. Am fost sunat de Mircea Petrescu și mi-a zis: «Mâine vreau să te văd, am o echipă pentru tine». A venit și a zis că e Real Madrid. OK... Orice om sănătos la cap întreba unde e contractul, nici nu se uita la cifre, semna. Am zis: «nu, mă mai gândesc». 

Ne-am văzut cu vicepreședintele de la Real Madrid, a venit în cantonament. Am mers la un bar, eu i-am zis că mă mai gândesc. Mircea Petrescu mi-a răspuns: «E Real Madrid, nu există club mai mare». Nu știam dimensiunea clubului, fusese revoluția, nu aveam informații. Nu știam ce e Real Madrid și am spus că nu vreau să semnez, vreau să rămân la Craiova. M-au întrebat: «Ești nebun la cap?»”, a spus Gică Popescu.

Gică Popescu: „Sunt printre puținii jucători care au refuzat Real Madrid”

„Apoi au schimbat antrenorul și Toshack și-a adus un sârb de-ai lui. Și asta a fost cu Real Madrid. Mă gândesc tot timpul cum ar fi arătat cariera mea dacă aș fi semnat cu Real Madrid. Să fi început de acolo... aș fi făcut față? E greu de spus, dar sunt între puținii, dacă nu unicul jucător care a refuzat Real Madrid. Sunt mândru de asta”, a adăugat el.

Fostul mare fotbalist, actualmente președinte la Farul Constanța, a încurcat datele însă, pentru că galezul John Toshack o preluase pe Real Madrid cu un an în urmă, în iulie 1989. După Cupa Mondială din 1990, Gică Popescu a semnat cu PSV, iar ulterior a jucat pentru marea rivală a „albilor”, FC Barcelona.

Gică Popescu și-a încheiat cariera cu 115 meciuri și 16 goluri pentru echipa națională a României. La CM 1990, România a ieșit în optimi, fiind învinsă de Irlanda la loviturile de departajare, 5-4, după 0-0 în timpul regulamentar.

VIDEO. Un fost președinte AJF rupe tăcerea: „Gică Popescu nu a pierdut alegerile FRF, ci i-au fost FURATE!”

Citește și: 

Dublu campion olimpic, la un pas de tragedie: „Am primit un topor în cap și cinci lovituri în spate. Mi-a dat cu muchia!”

„A mai încercat cineva să vă aducă la națională?” » Răspunsul lui Mircea Lucescu: „Vedeți-vă de treabă” + Ce spune despre Dinamo

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (37)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  11 Octombrie 2021, 14:04

Maninca pleava asa cum respira! Toata tara citea ''Sportul popular'' si stia cine e Real, bine ca nu s-a dus ca nu mai avea acum Barca un fost capitan puscarias! Iar Mircea Petrescu e de fapt Mircea Petescu, inginer, coleg in linia de mijloc a UTA-ei anilor '70 cu Iosif Lereter si pe care ignorantii care sinteti habar nu il au!

1206754226007193
Glumetu Dan  •  11 Octombrie 2021, 14:02

Maninca pleava asa cum respira! Toata tara citea ''Sportul popular'' si stia cine e Real, bine ca nu s-a dus ca nu mai avea acum Barca un fost capitan puscarias! Iar Mircea Petrescu e de fapt Mircea Petescu, inginer, coleg in linia de mijloc a UTA-ei anilor '70 cu Iosif Lereter si pe care ignorantii care sinteti habar nu il au!

remarque
remarque  •  11 Octombrie 2021, 12:36

Spania in anii comunismului de la noi, nu e Spania pe care o cunoastem azi cu totii. Au aderat la NATO in 1982 si la UE in 1986. Nivelul de trai din Spania nu era nivelul de trai din Olanda. Chiar daca Real Madid era o echipa mare, nu era mastodontul financiar, de performanta, de marketing sau de popularitate care e azi. Noi eram educati de vechiul regim ca suntem tari si chiar eram tari. In 1984 am fost a 3-a tara in clasamentul pe medalii la JO din Los Angeles, Craiova din 1982 fusese semifinalista UEFA, Steaua castigase finala CE si jucase o finala, Dinamo jucase o semifinala tot in CE, Sportul Studentesc, Victoria, Poli Timisoara si altii se prezentau mai mult decat onorabil in cupele europene. Real castigase ultima CE in 1966, iar in anii 80 a luat doua cupe UEFA totusi mult prea putin pentru un nume atat de mare azi. Mentionez ca a urmatoarea cupa CE a ajuns in posesia Realului in 1998. PSV castigase CE in 1988 si paradoxal, in acei ani, era mai pe val decat Real. La Real jucau mult mai putin straini decat azi, vedetele echipei erau Butragueno, Sanchiz, Martin Vasquez, Michel, Pardeza toti spanioli si ....mexicanul Hugo Sanchez. Nu-i iau apararea lui Gica Popescu, dar lucururile stateau altfel atunci si nu puteau fi prevazute. Spania nu castigase nici la nivel de echipa nationala valoarea si respectul din ziua de azi. Era altceva

Vezi toate comentariile (37)
Comentează