INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATALANTA

Goluri contra războiului din Ucraina: „L-am întrebat dacă poate juca. Fotbalul ne poate face pe toți mai apropiați”

Malinovsky are părinții și familia în Ucraina, foto: Imago
Malinovsky are părinții și familia în Ucraina, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 25 februarie 2022 13:36 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 13:49

Malinovsky, care are părinții și familia în Ucraina, a ținut să intre în teren și i-a răspuns antrenorului Gasperini cu o „dublă” pentru Atalanta, 3-0 cu Olympiakos, arătând lumii un maiou  alb cu mesaj pacifist.

Nu doar la Napoli s-a jucat cu gândul la invazia declanșată joi de Putin și armata rusă. Același mesaj pacifist promovat de trupa lui Spalletti și de Barcelona, înaintea partidei de pe „Diego Maradona", a fost lansat la Atena, la returul „16"-imilor din Europa League.

Atalanta s-a calificat mai departe (3-0, după 2-1 în tur), iar Ruslan Malinovsky a făcut un apel la încetarea războiului. Atacantul ucrainean, înlocuit de Mihăilă în minutul 83, a fost MVP-ul meciului, primind nota 7,5 în Gazzetta dello Sport și aprecierile tuturor.

Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”
Război în Ucraina
Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”

Ruslan Malinovsky: „Familia e în Ucraina"

În lipsa lui Zapata și Muriel, accidentați, el a fost vârful de lance al bergamascilor și a luat poziție contra cotropitorilor de la Moscova. „Nu războiului în Ucraina”, și-a scris Ruslan pe maioul alb arătat lumii întregi, după ce i-a despins pe oaspeți pe tabelă. 

Goluri contra războiului din Ucraina: „L-am întrebat dacă poate juca. Fotbalul ne poate face pe toți mai apropiați”
Malinovsky și mesajul „Nu războiului în Ucraina"

Malinovski a și închis scorul, „dubla" reușită (66, 79) fiind răspunsul dat lui Gian Piero Gasperini. „Dimineață l-am întrebat dacă se simte în stare să joace, pentru că are familia și rudele în Ucraina”, a dezvăluit antrenorul nerazzurrilor.

„Fotbalul ne apropie”

Fotbalul nu rezolvă problemele, dar sper că uneori poate aduce o contribuție mică, să ne facă pe toți mai apropiați. Trecem toți printr-un moment greu acum, iar pentru el este cu atât mai dificil. Am traversat o ultimă lună aglomerată și complicată prin prisma absențelor, dar și a rezultatelor mai puțin bune, de aceea victoria este importantă. Avem întotdeauna demnitatea de a juca meciurile cu capul sus, fără alibiuri.

- Gasperini

3 goluriare Malinovsky în acest sezon în Europa, primul reușit în Ligă. În total, a dat 9 goluri și două pase decisive în 29 de meciuri pentru Atalanta

Citește și: 

Polonezii sunt furioși! Acuză UEFA pentru că n-a exclus Rusia din calificările pentru CM din Qatar: „Revoltător. Scandalos”

UEFA a decis! Finala Ligii Campionilor s-a mutat de la Sankt Petersburg la Paris!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  26 Februarie 2022, 11:30

Incredible

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  25 Februarie 2022, 17:38

Aseara comentatorul tansmisiei meciului Olimpiakos-Atalanta, zicea ca Malinovski a fost transferat la Gent de la... Lugansk!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează