INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZE

Ilie Năstase reacționează după acuzele lui Porumboiu, de la GSP LIVE: „Tapie m-a pus să le transmit așa arbitrilor”

Articol de GSP - Publicat marti, 19 mai 2020 10:18

Ilie Năstase (73 de ani) a reacționat după acuzele făcute de fostul arbitru Adrian Porumboiu la GSP LIVE, care a susținut o tentativă de corupție petrecută înainte de semifinala Cupei Cupelor Europene din 1988, Marseille - Ajax 0-3.

  • Adrian Porumboiu: „Autorul tentativei e nimeni altul decât Bernard Tapie, fostul patron de la Marseille, care avea să fie ulterior condamnat, în 1995, pentru trucarea celebrului meci Valenciennes - OM”.
  • „UEFA a delegat o brigadă din România, formată din Ioan Igna, Adrian Porumboiu și Mircea Constantinescu. La Paris ( locul escalei spre Marseille), românii au fost așteptați de Ilie Năstase, fostul numărul 1 ATP, trimis de Tapie să-i însoțească pe arbitri în drumul spre Marseille”

După acuzațiile lui Porumboiu, Ilie Năstase a reacționat și a confirmat întâlnirea cu cei trei arbitri români, dar a spus că Bernard Tapie nu a încercat să facă un aranjament cu aceștia.

„Da, am fost prezent. Eu cu Igna am vorbit mai mult. Bernard Tapie era patronul Adidas, cumpărase Adidas atunci, iar eu aveam contract cu Adidas, M-a chemat și pe mine. Mai era prezent și Michel Hidalgo, antrenorul lui Marseille. N-a fost nici măcar o aluzie de vreun sprijin pentru Marseille. Tapie mi-a spus așa « Ilie, spune-le să fie corecți. Eu nu vreau nimic altceva decât să fie corecți». Era supărat după meci pentru că francezii au pierdut cu 3-0 parcă. După aceea, i-au bătut pe Ajax acasă (n.r. 2-1).

Era supărat, supărat, dar i-a dus după meci cu avionul lui la Paris că pierdeau avionul de București. Era supărat că au arbitrat prea corect și că nu le-a dat un 11 metri. I-am spus «Cum să-ți dea 11 metri dacă n-ați trecut centrul terenului?!». La un moment dat Tapie, care pilota avionul, a venit la noi și am băut un pahar de whisky. Ai noștri erau speriați și nu știau cine mai conduce avionul, dar era pus pe pilot automat”, a declarat Ilie Năstase la Fanatik.

 

VIDEO. Adrian Porumboiu a primit o propunere extravagantă de la turci:

 Citește mai multe știri din GSP LIVE:  

Tentativă de corupere a arbitrilor FIFA români la o semifinală europeană: “Ne-a așteptat Ilie Năstase. Ne-au dus la un castel, au încercat tot felul de prostii!”

Adrian Porumboiu acuză un celebru Steaua - Dinamo: „Blat ordinar! Nu sunt tăntălău! Lăcătuș și Prunea au venit la mine după meci”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
roradu
roradu  •  19 Mai 2020, 18:24
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 19 Mai 2020, 11:18

Si Senator al cimei rosii

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dragos_chiva
dragos_chiva  •  19 Mai 2020, 16:00

Am citit și articolul de ieri care îl avea ca interlocutor pe Adrian Porumboiu. Domnia sa a "omis" sa spuna un lucru esențial pe care insă Ilie Năstase îl spune: la cina la care au fost invitați arbitrii români au participat nu numai patronul francez și Ilie Năstase ci chiar și însuși Michel Hidalgo antrenorul echipei gazdă, în funcție la acea dată. Adrian Porumboiu încerca ieri -ca și Ilie Năstase azi- să spună că brigada de arbitri românească era imposibil de corupt pentru că arbitrul de centru (Ion Igna) era un om dintr-o bucată și nu tolera așa ceva. Este destul de hilar să facă o astfel de afirmație și asta spune multe despre el ca individ. Eu aș avea o întrebare către Adrian Porumboiu și ceilalți colegi din brigada de arbitri: având în vedere faptul că un cavaler al fluierului este privit de către echipele arbitrate -și investit cu încrederea aferentă- ca o întruchipare a imparțialității pe Pământ, nu era mai bine să nu vă fi prezentat la dineul oferit de patronul francez, dacă doreați să rămâneți cu "onoarea reperată"?

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  19 Mai 2020, 11:18
Postat de maryan72 pe 19 Mai 2020, 10:44

bufonul europei in grad de general.

Si Senator al cimei rosii

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close