INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Jakub Jankto se teme de situația de la Sampdoria: „Sunt 15 pozitivi în echipă, aş putea lua virusul şi eu!”

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2020 11:42

Jakub Jankto (24 de ani), mijlocașul ceh al Sampdoriei, e speriat de situaţia de la echipă: „Am fost în contact direct cu colegii infectaţi şi mi-e teamă să nu mă îmbolnăvesc. Sper să se termine odată!”, a spus mijlocaşul ceh de 24 de ani.

Sampdoria este echipa cea mai afectată de pandemia Covid-19 din fotbalul mondial. Jakob Jankto crede că virusul ucigaş s-ar fi transmis deja la 15 fotbalişti ai lui Claudio Ranieri (68 de ani). „Aş putea fi infectat şi eu. Am fost în contact direct cu colegii testaţi pozitiv şi mi-este teamă să nu mă îmbolnăvesc. Poate că virusul a intrat şi în corpul meu, însă nici nu vreau să mă gândesc la asta. Sper să se termine odată!”, a povestit mijlocaşul ceh.

„Fotbalul, pe ultimul loc”

„Cine ştie, poate sunt cel puţin 15 jucători infectaţi. Situaţia e înfricoşătoare în Italia şi se agravează tot mai mult de la zi la zi, deci nu ne putem imagina când se va încheia. Pot doar să urmez legile date şi să am grijă mare la igienă. Nu mai am cum să mă gândesc la fotbal. Ceea ce mă interesează este să scăpăm şi să nu mai existe noi persoane îmbolnăvite şi victime. Fotbalul şi sportul au trecut pe ultimul loc!”, a conchis Jankto.

6jucători ai Sampdoriei sunt confirmaţi cu Covid-19: Manolo Gabbiadini, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby, Fabio Depaoli şi Bartosz Bereszynski. Omar Colley a ieşit negativ la al doilea test

„Avem 8-10 infectaţi, trei sunt internaţi”

Şi la Fiorentina sunt probleme. Preşedintele Rocco Commisso (70 de ani) dezvăluie din Statele Unite, unde strânge fonduri, că virusul a afectat echipa: „Trei persoane din staff-ul tehnic se află în spital, alţii doar s-au infectat, în total sunt 8-10 la tot clubul. Dusan Vlahovici (20 de ani), German Pezzella (28 de ani) şi Patrick Cutrone (22 de ani) se simt bine. Situaţia e gravă cu această maladie şi trebuie să-i ajutăm pe cei din prima linie. Am adunat deja 400.000 de euro şi vreau să mai aduc alte fonduri pentru spitalele din Florenţa". Şi francezul Franck Ribery (36 de ani), aflat în recuperare, a contribuit cu o importantă sumă donată

Alavés are 15 cazuri, doar trei jucători

După Valencia şi Espanyol, al treilea club din La Liga suferă în pandemie. Alavés a făcut teste la începutul săptămânii, după ce şi-a suspendat total activitatea, şi a comunicat că are deja 15 persoane pozitive la noul coronavirus. Nu sunt însă decât trei fotbalişti infectaţi (cu identitate neprecizată), alţi şapte aparţin corpului tehnic şi restul de cinci sunt angajaţi ai grupării din Vitoria, oraş printre cele mai mari focare din Spania.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează