INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Jucătorii Barcelonei au motive să se teamă » Ar putea pierde 70% din bani

FC Barcelona în Liga Campionilor // sursă foto: Guliver/gettyimages
FC Barcelona în Liga Campionilor // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2020 13:14

Barcelona i-a anunțat pe jucători că li se taie salariile, după ce refuzaseră oferta clubului. Procentul, avansat de Mundo Deportivo, va fi stabilit de Tribunalul Muncii din Catalunya.

Este scandal la campioana Spaniei, ale cărei vedete nu au acceptat tăierea salariilor, propusă de club la primele negocieri cu Messi și ceilalți trei căpitani. 

Conducerea blaugrana a decis unilateral reducerea contractelor angajaților, din cauza crizei pandemiei, printr-un comunicat oficial postat joi seară pe site-ul clubului: „E nevoie de o micșorare proporțională și suportată de toată lumea, provocată de diminuarea zilei de muncă și măsurile restrictive și de protecție adoptate de autorități".

Barcelona: „Reduceri proporționale și corecte"

Nu s-a anunțat și cu cât vor scădea salariile fotbaliștilor, El Mundo Deportivo vorbind despre 70 la sută, dar procentul final va fi stabilit doar de Tribunalul Muncii din Catalunya, conform normelor în vigoare în condițiile decretării stării de urgență în țară.

„În scenariul întreruperii activității, sportive și nu numai, Consiliul de Administrație a decis unele măsuri care să atenueze efectele financiare asupra clubului și să se adapteze situației și necesităților, având în vedere că personalul clubului nu își mai poate îndeplini temporar obligațiile. Reducerile operate vor fi proporționale și corecte, respectând fiecare categorie, în perspectiva singurului obiectiv al reluării activității cât mai curând posibil", au explicat șefii Barcei.

656 de milioane de euroe bugetul anual de salarii al Barcelonei, lider în LaLiga, cu 15 milioane peste Real Madrid. Ponderea în totalul cheltuielilor clubului este de 53%

VIDEO. Variantă uluitoare! UEFA vrea să abandoneze Liga Campionilor și Europa League

Citește și alte știri despre LaLiga:

Fotbal de Crăciun în LaLiga?! Spaniolii pun la cale un plan incredibil

Hagi, în Top 10 decari all-time ai Barcelonei! Interviu EXCLUSIV: „Sunt exact unde trebuie. N-am trecut degeaba pe-acolo"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează