INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Decisiv! Jucătorul transformat de Xavi într-un marcator cu o precizie formidabilă: „Muncește în defensivă și apare și la finalizare”

Pedri // Foto: Getty Images
Pedri // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2023 15:53 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 17:49

Golul reușit de mijlocașul Pedri, 20 de ani, promovat de fostul antrenor Ronald Koeman, a adus a patra victorie cu 1-0 pentru Barcelona, după cele cu Celta, Getafe și Girona. 10 din ultimele 15 șuturi cadrate au nimerit ținta.

Barcelona s-a desprins la 11 puncte de Real Madrid în fruntea LaLiga, după al șaptelea succes cu 1-0 din cele 18 repurtate în acest campionat. A decis rezultatul cu Villarreal Pedri, care făcuse deja diferența în alte trei partide, cu Celta, Getafe și Girona, contribuind la 12 puncte obținute, și egalase în duelul cu Osasuna (2-1).

Pedri, 6 goluri în LaLiga

Mijlocașul dreapta de 20 de ani are 4 goluri în ultimele șapte etape și per total a ajuns la șase în actuala LaLiga, deja dublu față de câte înscria în fiecare din ultimele două stagiuni. 

Promovat la prima echipă de Ronald Koeman, Pedri a devenit un marcator de când Xavi i-a cerut să urce mai mult în atac. Așa a participat la combinația de efect cu Lewandowski, care a dat verdictul cu Villarreal.

7victorii cu 1-0 au catalanii în campionat, record din 1996-1997 egalat. În 16 partide n-au primit gol în acest sezon

FC Barcelona, victorie pe terenul lui Villarreal, în La Liga » Catalanii se îndreaptă cu pași repezi spre titlu
VILLARREAL - FC BARCELONA 0-1
FC Barcelona, victorie pe terenul lui Villarreal, în La Liga » Catalanii se îndreaptă cu pași repezi spre titlu

Pedro, eficiență fantastică la Barcelona

Pedri a lovit și în finala Supercupei cu Real Madrid (3-1), iar din ultimele sale 15 șuturi cadrate 10 s-au transformat în goluri! Eficiență fantastică pentru puștiul de aur al Barcelonei, care este printre mijlocașii golgheteri în Spania și în Europa. 

„Numărul 8 blaugrana ordonează și conduce jocul, creează spații, generează ocazii, muncește și în defensivă și apare și la finalizare, marcând în momente de cumpănă”, l-a caracterizat cotidianul Sport.

16goluri marcate în 103 meciuri are Pedri pentru Barcelona. Iniesta a ajuns la acest total jucând în 196 de partide

Coquelin, sezon terminat!

Villarreal l-a pierdut pentru tot restul stagiunii pe Francis Coquelin. Mijlocașul francez de 31 de ani s-a accidentat oribil în minutul 35, suferind o entorsă la genunchiul drept. A fost scos în lacrimi pe targă, în aplauzele fanilor de pe Estadio de la Cerámica. 

Venit de la Valencia acum trei ani, Coquelin are un gol marcat în 16 apariții în acest campionat, numai în 9 partide fiind titular la „Submarinul galben.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

David de Gea, două recorduri fabuloase stabilite în meciul câștigat de Manchester United pe terenul lui Leeds United, în Premier League

„Chiricheș s-a descurcat în misiunea imposibilă cu Napoli”. Ce note a primit căpitanul naționalei după meciul cu liderul Seriei A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează