INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Kylian Mbappe, lăsat pe banca de rezerve de Luis Enrique! Ce a făcut PSG în derby-ul cu Lille

Kylian Mbappe / Foto: Imago Images
Kylian Mbappe / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2024 09:27 / Actualizat duminica, 11 februarie 2024 10:24

PSG a învins pe teren propriu Lille cu scorul de 3-1, într-o partidă contând pentru etapa a 21-a din Ligue 1 în care Kylian Mbappe, starul parizienilor, a fost lăsat pe bancă de antrenorul Luis Enrique.

Yazici a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 6, însă gazdele au întors soarta partidei rapid prin golul semnat de Goncalo Ramos (10) și autogolul lui Alexsandro (17).

Surpriză la Real Madrid! Carlo Ancelotti vrea să renunțe la vedeta pe care a elogiat-o » Două variante pentru „Los Blancos”
Real Madrid
Surpriză la Real Madrid! Carlo Ancelotti vrea să renunțe la vedeta pe care a elogiat-o » Două variante pentru „Los Blancos”

Kolo Muani, în minutul 80, le-a risipit orice emoție „roș-albaștrilor” Franței și a stabilit prin golul său scorul final al partidei: PSG – Lille, 3-1.

În urma acestui rezultat, PSG adună 50 de puncte și își consolidează poziția de lider în Ligue 1. Nice, ocupanta locului 2, are 39 de puncte și un meci mai puțin.

Lille rămâne pe locul 4 cu 35 de puncte și riscă să își piardă duminică poziția ce duce în preliminariile Champions League, dacă Monaco (locul 5, 35 de puncte) se impune în deplasare la Nice sau obține măcar un egal, de la ora 21:45.

Faultul care îi putea încheia cariera lui Kylian Mbappe

Kylian Mbappe (25 de ani) a fost victima unui fault brutal în meciul din optimile Cupei Franței cu Brest, câștigat de PSG cu scorul de 3-1.

În minutul 69 al confruntării, într-o încercare iresponsabilă de a-i sufla balonul, stoperul Lilian Brassier l-a călcat pe Mbappe cu crampoanele în zona aropiată de tendonul lui Ahile.

Arbitrul i-a acordat lui Brassier al doilea cartonaș galben și, implicit, a fost eliminat după ce a mai fost avertizat de centralul partidei cu 9 minute în urmă.

Faultul comis asupra lui Kylian Mbappe de către Lilian Brassier de la Brest, care a văzut al doilea cartonaș galben / Sursa foto: captură de ecran de la Marca
Kylian Mbappe în timpul meciului PSG - Brest 3-1 / Sursa foto: Imago Images
Kylian Mbappe resimțind faultul lui Lilian Brassier / Sursa foto: Imago Images
Kylian Mbappe reclamă agresiunea la care a fost supus / Sursa foto: Imago Images
Momentul eliminării lui Lilian Brassier de la Brest în urma faultului comis asupra lui Kylian Mbappe / Sursa foto: Imago Images

Din fericire, Kylian Mbappe a continuat partida fără să pățească ceva după un fault care cu puțin ghinion i-ar fi putut provoca o accidentare foarte gravă.

"După îngrijorarea din meciul cu Brest, Kylian Mbappe se va antrena doar în sala de forță. Touși, el va fi inclus în lot la meciul cu Lille", se arată în comunicatul de presă emis de PSG. Cel mai probabil, Luis Enrique a decis să își menajeze cel mai important jucător pentru a preveni o accidentare. 

Borna impresionantă atinsă de Kylian Mbappe

Kylian Mbappe (25 de ani) a devenit primul jucător din campionatele de top ale Europei care ajunge la 30 de goluri marcate, performanță realizată în numai 29 de meciuri disputate, în toate competițiile. Borna a fost atinsă grație reușitei sale din PSG – Brest, 3-1, partidă care a consemnat calificarea parizienilor în sferturile Cupei Franței.

De asemenea, Mbappe se află la al șaselea sezon consecutiv în carieră în care marchează cel puțin 30 de goluri stagionale. El a deschis scorul în minutul 34 al jocului cu Brest din assistul lui Zaire-Emery cu un șut în forță la colțul lung.

Trei minute mai târziu, Pereira le-a dublat avantajul gazdelor. În minutul 65, golul lui Mounie le-a readus speranțele celor de la Brest, însă emoțiile „roș-albaștrilor” Franței au fost risipite prin reușita lui Goncalo Ramos, care a stabilit și scorul final, în al doilea minut al prelungirilor.

PSG a rămas astfel în cărți pentru o triplă istorică: Ligue 1, unde are un avans de 8 puncte față de Nice, Cupa Franței și Champions League.

Kylian Mbappe, aproape de Real Madrid

Kylian Mbappe (25 de ani) ar fi decis să meargă în vară la Real Madrid. Potrivit cotidianului Le Parisien, vedeta lui PSG și-ar fi ales deja viitoarea etapă din carieră: „Starul a decis să părăsească Ligue 1 la sfârșitul stagiunii și să se alăture celui mai mare club din lume, care l-a așteptat încă de la începutul primelor discuții”.

Telenovela Kylian Mbappe și-ar fi consumat ultimul episod. Golgheterul francez și-ar fi ales viitoarea destinație și aceasta nu este PSG!

Cotidianul Le Parisien a dezvăluit că atacantul de 25 de ani se va transfera la Real Madrid. „Inevitabilul se va întâmpla: cea mai mare vedetă a fotbalului francez se va alătura celui mai mare club din lume din vară.

Între timp, la Madrid, optimismul este în creștere, în vreme ce negocierile din culise continuă pentru a-i asigura căpitanului lui Les Bleus cel mai mare contract", a explicat publicația menționată.

VIDEO Gestul frumos al lui Kylian Mbappe, după ce a lovit accidental o suporteră cu mingea

Citește și: 

Real Madrid, lecție de fotbal pentru Girona! Liderul din La Liga a spulberat revelația din Spania
LA LIGA
Real Madrid, lecție de fotbal pentru Girona! Liderul din La Liga a spulberat revelația din Spania
AS Roma - Inter Milano 2-4 » Liderul din Serie A mai face un pas către titlu, după ce a întors soarta derby-ului etapei
Serie A
AS Roma - Inter Milano 2-4 » Liderul din Serie A mai face un pas către titlu, după ce a întors soarta derby-ului etapei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează