INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL - MANCHESTER CITY

LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 3-1 // FOTO + VIDEO Liverpool a spulberat-o pe City, 3-1 » „Cormoranii” au 9 puncte avans față de echipa lui Guardiola

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2019 15:12

Liverpool a câștigat clar derby-ul cu Manchester City, scor 3-1, după un joc perfect prestat de echipa lui Jurgen Klopp. Cormoranii” au 34 de puncte și sunt lideri în Premier League, la 8 puncte de Leicester și Chelsea. City e pe 4, cu 25 de puncte.

Liverpool - Manchester City 3-1

Momentul adevărului în Premier. Klopp vs Guardiola în cel mai așteptat duel al sezonului, liderul împotriva campioanei în templul Anfield, cu "cetățenii" obligați să nu piardă ca să nu sdape trena rivalilor la titlu. Liverpool pornește însă formidabil și Manchester City e condusă cu două goluri după 12 minute și 14 secunde cu un ritm fantastic și un fotbal deschis, pe contre! Fabinho deschide balul, cu un șut super din afara careului la colț, pe respingerea lui Gündoğan. Gol controversat și care a generat proteste imense, inclusiv ale lui Pep de pe margine. În celălalt careu, Alexander-Arnold atinge evident mingea cu brațul, însă arbitrul Michael Oliver și nici VAR-ul nu au acordat penalty! 

Posesie, dar degeaba 

City trece cu greu peste frustrare și ratează în două rânduri egalarea, prin Sterling și Agüero. Și în loc de 1-1 se face repede 2-0. Pe viteza lui Robertson, a cărui centrare speculează eroarea de plasament a lui Fernandinho, iar Salah pune capul decisiv în gheata brazilianului. Guardiola pare distrus pe bancă. Campionii nu renunță, deși mereu pierd cu Pep când au avut dublu handicap! Alisson îl blochează pe Agüero, șutul lui Angeliño șterge bara, apoi același Kun greșește ținta cu o diagonală. Și "Ciclonul roșu", în replică, îl amenință pe Bravo, cu Firmino și Salah limbi de foc. 17 șuturi, dintre care șase cadrate, și 54% posesia "cetățenilor" redau tabloul unui șoc de 5 stele. 

Gol Mané cu capul! 

La fel de prost începe actul secund pentru City. Tot după o centrare din bandă, dreapta acum, cu serviciul lui Henderson spre bara a doua, unde Sadio Mané se despinde de Walker și îl păcălește pe ezitantul Bravo. Apărarea l-a trădat din nou, grav, pe Guardiola. 3-0 și Anfield e un vulcan. Nu vrea parcă să intre mingea și în poarta cealaltă. 

Lovren deviază decisiv "peste" șutul lui Sterling. Ce nu primește 11 metri nici când e impins ușor de Mané pe linia de fund, mai degrabă simulare. Abia în minutul 78, strânge Bernardo Silva scorul, șut lângă bară. City vine peste adversar. Pep înnebunește de furie când Oliver îi mai refuză un penalty (tot henț la Alexander-Arnold). S-a trezit prea târziu campioana, picată pe locul 4 la nouă puncte de rivali și cu șanse tot mai mici la titlu. 

35 de meciuricu cel puțin trei goluri primite au echipele pregătite de Guardiola. 14% din meciuri au fost contra celor antrenate de Klopp

Echipele de start

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Wijanldum, Henderson - Mane, Firmino, Salah 
Rezerve: Adrian, Milner, Keita, Gomez, Oxlande-Chamberlain, Lallana, Origi 
Antrenor: Jurgen Klopp 

Manchester City: Bravo -  Walker, Stones, Fernandinho, Angelino - Rodrigo, Gundogan -  De Bruyne, Bernardo, Sterling - Aguero 
Rezerve: Carson, Gabriel Jesus, David Silva, Mahrez, Cancelo, Otamendi, Foden 
Antrenor: Pep Guardiola

Stadion: „Anfield”
Arbitru: Michael Oliver

Liverpool și Manchester City se luptă și în acest sezon pentru titlul de campioană în Premier League. Dacă în ediția precedentă echipa lui Guardiola a triumfat la finalul unei lupte formidabile, de această dată „cormoranii” par a fi extrem de motivați.

VEZI ȘI:

Barcelona - Celta Vigo 4-1 // VIDEO Messi, două goluri din lovitură liberă: „Sfidează perfecțiunea” / 11 ani la rând cu 40 de goluri! + alte cifre FANTASTICE!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
lionforever
lionforever  •  11 Noiembrie 2019, 09:34

La prima faza incriminata mingea sare lovită cu cotul de jucătorul lui city si apoi lovește mana celui de la liverpool, cred ca asta au văzut si cei de la VAR.

10156568321649937
Marius Caseanu  •  11 Noiembrie 2019, 06:19

Ziaristii astia au baut fotoghin! De cand 3-1 inseamna "spulberat"???. Mai ales cand ai doua penalty-uri neacordate (unul clar de tot). iar la 1-1 alfel se juca meciul, cu ca la 2-0. Dar ma rog, baga titlu tare sa "agate" cititori, nu?

rumunek
rumunek  •  11 Noiembrie 2019, 00:56

Problema la posibilul penalty neacordat de VAR este ca mai intai Bernardo Silva loveste mingea cu cotul, din contra cu un fundas, iar din acel ricoseu mingea se duce in mana lui Alexander-Arnold. Era greu sa zici care a fost si care nu, asa ca au considerat ca ambele sunt involuntare. In plus, nu am vazut ca englezii sa intoarca 7 faze inapoi cu VAR-ul, asa cum fac italienii.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close