INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Marius Șumudică reacționează după suspendarea campionatului din Turcia » Ce decizie a luat antrenorul

Marius Șumudică, antrenor Gaziantep
Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Articol de GSP - Publicat joi, 19 martie 2020 19:51

Ministrul Sportului din Turcia a anunțat astăzi suspendarea ligilor de fotbal din Turcia. În consecință, Marius Șumudică (49 de ani), antrenor la Gaziantep, a decis să le dea liber jucătorilor săi până luni și se gândește să revină în România.

Deși în urmă cu doar o săptămână s-a decis continuarea campionatului din Turcia cu porțile închise, astăzi Ministrul Sportului a anunțat că toate ligile de fotbal, baschet, volei și handbal din Turcia vor fi suspendate pe o perioadă nedefinită.

Decizia ministerului l-a forțat pe Marius Șumudică să le dea liber jucătorilor: „Le-am dat jucătorilor liber până luni. Vineri urmează să fie luată o decizie legată de perioada de întrerupere. În funcţie de asta o sa vedem câtă vreme intrăm în vacanţă. Eu nu ştiu ce o să fac. Dacă întreruperea va fi mare, probabil că o să vin acasă. Nu ştiu, deocamdată trebuie să văd", a declarat antrenorul pentru TV Digi Sport.

Fotbaliștii, nemulțumiți de decizia inițială luată în Turcia

Joi, uniunea mondială a fotbaliștilor, FIFPRO, a anunțat că a trimis un mesaj Ligii de Fotbal din Turcia, în care a cerut ca decizia de a continua meciurile și antrenamentele să fie reconsiderată. „Numeroși fotbaliști străini ne-au contactat și ne-au spus că nu se simt confortabil să continue în timp ce COVID-19 se răspândește”, a scris FIFPRO pe Twitter.

Atacantul columbian al celor de la Galatasaray, Radamel Falcao (34 de ani) s-a alăturat vocilor nemulțumite de situația din Turcia și a transmis un mesaj pe Twitter: „Oamenii mor în lume și noi vorbim despre a juca fotbal”. 

John Obi Mikel (32 de ani) a părăsit formația turcă Trabzonspor, la câteva zile după ce a declarat că nu e de acord cu faptul că meciurile de campionat încă se dispută.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maccsero
maccsero  •  20 Martie 2020, 11:17

Pa salariu, Șumi! Și ce încântat erai că antrenezi într-un campionat mare, la o echipă bogată, nu ca în România! Întrebarea e: când te întorci în Turcia, mai există Gaziantepspor?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează