INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZAȚII

#metoo 3 dintre fotbaliștii naționalei Suediei, acuzați de hărțuire sexuală: "S-a întâmplat de trei ori"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 23 octombrie 2017 11:54

Gunilla Axén (50 de ani), fostă jucătoare de fotbal în naționala Suediei, a declarat într-un interviu că a fost victima hărțuirii sexuale în anii 2000, când a primit poze cu organele genitale de la trei jucători ai naționalei.

După cum a povestit publicației Aftonbladet, Axen a fost victima unor jucători "foarte cunoscuți, competenți și respectați", în perioada în care lucra pentru Federația Suedeză, dar nu le-a dezvăluit numele agresorilor.

"Președintele și consiliul director au fost puși la curent, dar au păstrat tăcerea", susține fosta jucătoare suedeză care a ocupat funcția de director de dezvoltare în Federația Suedeză pentru 7 ani (2003-2010), după ce și-a încheiat cariera sportivă.


Gunilla Axen, foto: aftonbladet.se

Chestionat cu privire la faptele povestite de Gunilla Axen, actualul președinte al forului fotbalistic suedez, Lars Ake Lagrell, s-a declarat foarte afectat de afirmațiile femeii, deși nu ocupa această funcție în perioada în care ar fi avut loc agresiunea.

"Normal că nu tolerăm acet tip de comportament. Avem nevoie de mai multe informații și să acționăm cât mai repede pentru orice formă de agresiune este inacceptabilă", a spus și purtătorul de cuvânt al federației, Niklas Bodell.

Gunilla Axen a făcut parte din echipa Suediei care a cucerit medalia de aur la Campionatul European din 1984.

Save

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
marius.bxl
marius.bxl  •  23 Octombrie 2017, 16:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

onduku
onduku  •  23 Octombrie 2017, 12:42

Asta-i hartuire sexuala? :)) Pai pe un sait de socializare se intampla asta si intre copii de 12-14 ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează