INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Campionatul din Ucraina se poate juca în România » Mircea Lucescu dezvăluie tot: „Da, este o propunere pe masă”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 17:53 / Actualizat marti, 01 martie 2022 18:09

Mircea Lucescu (76 de ani) a dezvăluit într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport că la UEFA există un plan pentru ca sezonul fotbalistic din Ucraina să continue, chiar dacă țara este atacată de Rusia.

Ucraina este la a 6-a zi de când a fost atacată de armata lui Vladimir Putin, tot de atunci fiind instaurată Legea Marțială, care interzice bărbaților să părăsească țara și oprește toate activitățile din Ucraina, printre care și fotbalul.

Alt fotbalist ucrainean mort în război » O bombă i-a lovit casa! A pierit și mama lui, iar sora în vârstă de doar 7 ani e în stare gravă la spital
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Alt fotbalist ucrainean mort în război » O bombă i-a lovit casa! A pierit și mama lui, iar sora în vârstă de doar 7 ani e în stare gravă la spital

Totuși, există speranțe ca fotbalul ucrainean să continue, Mircea Lucescu dezvăluind că se ia în calcul posibilitatea de a muta campionatul din Ucraina în țările vecine. Astfel, România, Ungaria și Polonia ar urma să găzduiască meciuri din campionatul ucrainean.

„Da, este o propunere pe masă. România e dispusă, Polonia şi Ungaria la fel, ştiu că Ceferin se gândeşte la asta, dacă vrei, nu va fi greu de organizat”, a declarat Mircea Lucescu potrivit Gazetta dello Sport.

Mircea Lucescu: „Dacă războiul va continua, sper ca UEFA să le dea jucătorilor posibilitatea de a se elibera”

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a ajuns vineri seară în țară, chiar dacă inițial și-ar fi dorit să rămână în capitala Ucrainei. Intensificarea bombardamentelor rusești și rugămințile familiei l-au convins pe Il Luce să revină, în cele din urmă, la București.

Tehnicianul a povestit primul lucru pe care l-a făcut când a ajuns la București.

„După ce am ajuns la București, am vorbit cu Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Am vrut să facilităm ieșirea altor jucători străini din Ucraina, nu doar a celor de la Dinamo Kiev. Eram obligat moral să fiu aproape de acei copii. Acum trebuie să privim înainte. 

Dacă războiul va continua, sper ca UEFA să le dea jucătorilor posibilitatea de a se elibera (n.r - contractual), sau măcar să poată merge sub formă de împrumut undeva pentru a termina sezonul. Vorbim de băieți tineri, cu familii, trebuie să joace în continuare pentru că fotbalul este job-ul lor”, a precizat Lucescu.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Prima echipă din Rusia care atacă decizia extremă luată de UEFA & FIFA: „Ne-ați anulat meritele!”

Atac dezlănțuit al presei britanice împotriva președintelui FIFA: „Infantino a fost tras la lumină ca Saddam din gaura lui de șarpe”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
je__
je__  •  02 Martie 2022, 16:32
Postat de corectu pe 02 Martie 2022, 08:15

Și antrenamentele se vor face tot în Ucraina.Ar fi bine ca după 65 de ani,vârsta de ieșire la pensie,să nu mai apară în spațiul public oameni cu asemenea idei.

Iar la alti oameni ar fi bine sa nu li se dea voie sa comenteze pe forumuri pana nu implinesc 65 de ani, pentru ca inca nu-s copti la minte si spun ineptii!

corectu
corectu  •  02 Martie 2022, 08:15

Și antrenamentele se vor face tot în Ucraina.Ar fi bine ca după 65 de ani,vârsta de ieșire la pensie,să nu mai apară în spațiul public oameni cu asemenea idei.

c23665
c23665  •  01 Martie 2022, 19:43
Postat de gabortelevizor pe 01 Martie 2022, 19:39

Perfect...în *** vor juca ruşii...pe următorii "câţva" ***

Dacă nu le *** tancurile!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează