INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONTRACT

Neymar a răbufnit la adresa celor de la Nike: „Să spui asta e absurd, mincinos!”

Neymar. foto: Guliver/Getty Images
Neymar. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2021 10:29 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 12:20

Neymar (29 de ani), starul lui PSG și al naționalei Braziliei, a oferit o primă reacție după ce Nike a anunțat în premieră motivul pentru care a rupt contractul cu vedeta lui PSG.

Starul brazilian a negat vehement că Nike a renunțat la contractul de sponsorizare fiidcă ar fi refuzat să se implice în ancheta ce viza acuzațiile de agresiune sexuală pe care acesta le-a primit în trecut.

„A susține că mi s-a încheiat contractul cu Nike pentru că nu am contribuit cu bună credință la anchetă este absurd, mincinos!”, a scris Neymar pe rețelele de socializare.

Paradoxal, Nike continuă să apară pe echipamentul lui Neymar, însă doar la echipa națională a Braziliei: „Asta e ironia destinului: voi continua să port pe piept un semn care m-a trădat. Asta este viața”, a mai spus Neymar.

Acuzații grave pentru Neymar: de ce Nike a ales să rupă contractul cu brazilianul

Gigantul american Nike a anunțat în premieră motivul pentru care a rupt anul trecut contractul cu Neymar. 

Neymar ar fi refuzat să se implice într-o anchetă internă a firmei ce privea acuzațiile unei angajate. Aceasta îl acuză pe starul lui PSG, în vârstă de 29 de ani, de agresiune sexuală.

Conform Wall Street Journal, angajata Nike ar fi spus că Neymar a încercat să o forţeze să practice un contact sexual oral în 2016, în timp ce aceasta se afla în camera lui de hotel din New York, unde lucra la coordonarea şi logistica unui eveniment profesional.

Neymar a mai fost acuzat odată de viol, de un model brazilian, în 2019. Femeia l-a dat în judecată pe starul brazilian, dar cazul a fost închis din lipsă de probe.

Neymar, contract terminat brusc cu Nike, după 15 ani de colaborare!

Anul trecut, Nike nu a dezvăluit de ce a ales să rupă subit contractul cu Neymar. Cele două părți colaborau de 15 ani. 

Neymar a fost sponsorizat de Nike de când avea doar 13 ani și activa pentru loturile de tineret ale lui Santos. În 2011, brazilianul reînnoise înțelegerea cu Nike până în 2022, nota atunci Marca.

Neymar și-a prelungit contractul cu PSG

Neymar rămâne la Paris! Până în 2025, nu 2026, cât anunța presa franceză. „E o mare bucurie să continui aventura la Paris Saint-Germain. Sunt foarte fericit la Paris”, a declarat brazilianul. 

„Sunt mândru să fac parte din acest grup, să muncesc zi de zi alături de acești jucători, de acest mare antrenor și să scriem împreună istoria clubului. Sunt lucruri care mă fac să cred și mai mult în acest proiect. Aici am crescut și ca fotbalist, și ca om. Sper să câștig și mai multe trofee”. 

Și în actualele condiții, în pandemie, cu mari pierderi și pentru PSG, Neymar va avea același salariu: 36 de milioane de euro brut, 27 de milioane net!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Pep Guardiola, anunț important înainte de finala Champions League » Dorit de Barcelona, Pep a spus tot despre viitorul său

Ce șansă pentru un fotbalist: s-a salvat la limită dintr-un incendiu devastator! Povestea e demnă de film

UEFA a decis! Ce se întâmplă cu regula golului înscris în deplasare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
garfield875
garfield875  •  30 Mai 2021, 17:44

9 goluri în campionat, 4 din penalty. Ce alt motiv le mai trebuia??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează