INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Organizatorii Campionatului Mondial de fotbal din 2022 sunt acuzați că ajută teroriștii!

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 04 iunie 2021 11:09 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 11:34

Qatarul, care va găzdui viitorul Mondial, în 2022, ar susține facțiunea jihadistă Nusra Front în Siria cu sute de milioane de dolari.

Încă o acuzație îndreptată împotriva Qatarului, gazda viitorului Mondial (21 noiembrie - 18 decembrie 2022). După ce The Guardian a descoperit că peste 6.500 de muncitori migranți, din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka, și-au pierdut viața pe „șantierele morții", deschise în ultimii zece ani la Doha și în jurul capitalei pentru construirea infrastructurii CM, un alt jurnal britanic face o dezvăluire șocantă: The Times a aflat că statul qatarian ar fi sprijinit teroriștii din Siria cu sute de milioane de dolari. Asta se susține într-un proces aflat pe rol la tribunalul din Londra.

Un fost premier al Qatarului și patronul hotelului Ritz sunt pe lista acuzaților

Autoritățile qatariene ar spăla bani, pe care i-ar trimite apoi facțiunii jihadiste Nusra Front, o grupare fanatică legată de Al-Qaeda și implicată în războiul civil care a devastat Siria. „Două bănci din Qatar, mai multe organizații caritabile, afaceriști bogați și politicieni de elită sunt pe lista acuzaților", scrie The Times.

Printre numele importante, Hamad bin Jassim al-Thani, premierul țării în perioada 2007-2013, cu o avere estimată la 2,8 miliarde de dolari. Și Abdulhadi Mana al-Hajri, proprietarul hotelului Ritz din Londra și cumnatul emirului Tamim bin Hamad al-Thani.

Agenția guvernamentală și Banca Națională ar conduce totul din umbră

Centrul operațiunii ar fi Amiri Diwan, agenția guvernamentală care controlează toate construcțiile și contractele de dezvoltare ale Qatarului, fiind sub controlul direct al emirului. Iar în umbră ar sta Qatar National Bank (QNB), principala instituție financiară din Orientul Mijlociu și unul dintre sponsorii Mondialului.

O firmă de avocatură engleză cere daune statului asiatic în numele a nouă sirieni, victimele terorii provocate de Nusra Front. Toți cei acuzați neagă că ar fi participat la această conspirație.

Citește și alte știri internaționale:

Ianis Hagi și-ar putea vedea visul îndeplinit! Presa din Turcia face marele anunț: „Galatasaray vrea să îi ofere numărul 10”

Germania a rupt prietenia care i-a eliminat pe „tricolori” și a învins Țările de Jos: a treia oară la rând în finala Euro U21!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
elgabri
elgabri  •  04 Iunie 2021, 14:09

FIFA = MAFIA = TERORISM

maistorkokir
maistorkokir  •  04 Iunie 2021, 12:17

De ce acuzam Qatar-ul de organizarea mondialului din 2022? Spania si Franta au primit sude de milioane(poate chiar miliarde) de euro pt a ajuta Qatar-ul sa obtina organizarea in defavoarea Americii (care la orice ora, fara nici o investitie, putea organiza 10 Mondiale simultan). Banii acestia au fost primiti, prin intermediul PSG, care a devenit o forta a Europei si Barcelonei, care a fost sponsoriza multa vreme de Qatar Airways.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează