INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Real Madrid trimite un fotbalist în Serie A

Alvaro Odriozola merge la Fiorentina // foto: Guliver/gettyimages
Alvaro Odriozola merge la Fiorentina // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 26 august 2021 18:26 / Actualizat joi, 26 august 2021 18:50

Alvaro Odriozola (25 de ani), fundaș dreapta la Real Madrid, va ajunge la Fiorentina sub formă de împrumut pentru un sezon.

Real Madrid renunță la încă un fotbalist după ce i-a lăsat să plece în această vară pe Raphael Varane, Martin Odegaard, Brahim Diaz, Sergio Ramos și Takefusa Kubo. Ultimul care se înscrie pe lista plecărilor este fundașul dreapta spaniol Alvaro Odriozola.

Real Madrid l-a împrumutat pe Alvaro Odriozola la Fiorentina

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, specializat în transferuri, Real Madrid și Fiorentina s-au înțeles asupra unui împrumut pentru un sezon. De asemenea, fotbalistul a acceptat să plece în Serie A, campionat în care va evolua în premieră.

Formația viola îi va plăti fotbalistului salariul integral, deși acesta încă aparține de Real Madrid. Fiorentina nu are opțiunea de a-l cumpăra pe Odriziola la finalul împrumutului, dar nu este exclusă posibilitatea ca cele două formații să se așeze la masa negocierilor vara următoare.

Alvaro Odriozola, de 3 ani la Real Madrid

Cotat de Transfermarkt.com la 10 milioane de euro, Alvaro Odriozola a ajuns la Real Madrid în vara anului 2018, când „albii” l-au cumpărat de la Real Sociedad în schimbul a 30 de milioane de euro. Odriozola nu a reușit să se impună la Real Madrid, iar în ianuarie 2020 a fost împrumutat pentru 7 luni la Bayern Munchen. A revenit în La Liga, iar acum pleacă din nou în fara Spaniei, pentru prima dată în Italia.

Odriozola a adunat 43 de meciuri, 3 goluri și 10 pase decisive la Real Madrid, unde nu le-a putut lua fața pe postul de fundaș dreapta lui Dani Carvajal și Lucas Vazquez. La Fiorentina, Odriozola va concura pentru postul de titular cu Lorenzo Venuti (26 de ani).

Real Madrid trimite un fotbalist în Serie A
Alvaro Odriozola // foto: Guliver/gettyimages

Înainte să ajungă la Real Madrid, Odriozola a evoluat doar pentru Real Sociedad. Fundașul de bandă are și 4 meciuri în echipa națională a Spaniei, pentru care a debutat în octombrie 2017.

Prin plecarea lui Alvaro Odriozola, numărul 19 de la Real Madrid va fi eliberat. Purtătorul acestuia ar putea deveni Kylian Mbappe, dorit cu insistență de vicecampioana Spaniei.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ore decisive pentru Cristiano Ronaldo » Jorge Mendes a obținut acordul lui Juventus și a zburat să perfecteze transferul!

Real Madrid plusează! PSG a primit a doua ofertă pentru Mbappe: toate detaliile

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cky33
cky33  •  26 August 2021, 19:02

Hakimi 2.0

Vezi toate comentariile (1)
Comentează