INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mancini și Vialli au păcălit Fiscul » Selecționerul Italiei și șeful delegației Squarei Azzurra, prinși în „Pandora Papers”

Gianluca Vialli și Roberto Mancini. Foto: Imago
Gianluca Vialli și Roberto Mancini. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 12:50 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 16:11

Roberto Mancini, selecționerul naționalei Italiei, și Gianluca Vialli, șeful delegației, apar în „Pandora Papers”. S-au folosit de firme din paradisuri fiscale din Insulele Virgine britanice pentru a fenta taxele.

"Pandora Papers" continuă să facă dezvăluiri în privința unor personalități, politicieni și VIP-uri din întreaga lume, care au păcălit Fiscul. Ancheta coordonată de ICIJ, un Consorțiu Internațional al Ziariștilor de Investigație, a inclus pe listă două personaje celebre din fotbalul italian. Roberto Mancini și Gianluca Vialli, foștii colegi de la Sampdoria din perioada 1984-1992 și acum angajați la naționala Italiei, s-au folosit de firme cu sediul în paradisuri fiscale din Insulele Virgine Britanice pentru a fenta taxele.

A avut un avion

Potrivit El Pais și L'Espresso, selecționerul campioanei Europei a utilizat compania Bastian Asset Holdings, fondată în 2006 în arpihelagul britanic, pentru a întreține și a vinde apoi un avion, Piaggio P180 Avanti. Acesta era în portofoliul companiei, după ce a fost cumpărat cu 6 milioane de euro în noiembrie 2008. 

Cu avionul și cu acțiunile companiei la care era singurul proprietar ar fi garantat pentru un împrumut de 4,7 milioane de euro de la firma elvețiană SG Equipment Finance Schweiz AG. Iar în noiembrie 2009, când s-a mutat în Anglia, la Man. City, a cerut autorităților italiene să beneficieze de facilitățile fiscale introduse și să-și repatrieze activele din străinătate, reglându-și datoriile la Fisc. Iar în 2011 și-a lichidat compania.

Și-a transferat drepturile de imagine

În cazul lui Vialli, șeful delegației Italiei la Euro 2020, secund a lui Mancini și care are și cetățenie britanică, acesta era directorul Crewborne Holdings Limited, fondată în 1998. Și s-a mai folosit și de Belvedere Investments Limited pentru a încheia diferite afaceri și finanțări ale unor activități din Italia.

 Între 2008 și 2013 acolo s-au transferat banii din drepturile de imagine și tot prin intermediul acesteia a făcut împrumuturi de până la 4,1 milioane de euro și a finanțat o companie portugheză cu sediul în Madeira.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Laporta, reacție de neînțeles la două luni după plecarea lui Messi de la Barcelona: „Am sperat până în ultima clipă că va juca gratis”
SPANIA
Laporta, reacție de neînțeles la două luni după plecarea lui Messi de la Barcelona: „Am sperat până în ultima clipă că va juca gratis”
Italia - Spania 1-2. Comparat cu Xavi! Toată Spania vorbește depre puștiul-minune Gavi: „E un caz neobișnuit, joacă precum în curtea casei sale”
Italia - Spania 1-2
Italia - Spania 1-2. Comparat cu Xavi! Toată Spania vorbește depre puștiul-minune Gavi: „E un caz neobișnuit, joacă precum în curtea casei sale”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează