INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Salahentina » Fiorentina e la picioarele lui Mohamed Salah. Presa italiană: ”E afacerea anului””

Salah, în violet, marchează de lîngă Padoin primul gol al Fiorentinei după o cursă de 70 de metri // Foto: Guliver/GettyImages
Salah, în violet, marchează de lîngă Padoin primul gol al Fiorentinei după o cursă de 70 de metri // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 23:08

Viola l-a obţinut pe egipteanul de 22 de ani în condiţii extrem de favorabile, în cadrul acordului pentru vînzarea lui Cuadrado la Chelsea contra 33 de milioane euro.

Gazzetta dello Sport nu mai are nici un dubiu după "dubla" egipteanului în manşa-tur a semifinalei Cupei Italiei, Juventus - Fiorentina 1-2: "Mohamed Salah este afacerea anului în Serie A!".

Adus în condiţii neaşteptat de favorabile de la Chelsea, în ianuarie, atacantul în vîrstă de 22 de ani a depăşit pînă acum toate aşteptările. Victimele sale, numai nume ilustre: Tottenham, în Europa League, Inter, în campionat, iar joi seară, tocmai campioana Juventus! Graţie golurilor sale, Fiorentina a învins pentru prima oară, după 7 ani, la Torino!

"Salah îi seamănă lui Cuadrado, dar înscrie mai mult", e marea satisfacţie a antrenorului Vincenzo Montella. Cel care la vînzarea mijlocaşului columbian, cumpărat de Chelsea cu 33 milioane euro, a insistat pe lîngă Mourinho pentru "Messi din Egipt".

O mutare de vis: împrumut pînă la vară, cu posibilitatea prelungirii acestuia încă un sezon, pentru un milion de euro. Iar în 2016, opţiune de cumpărare definitivă, contra 15 milioane euro.

6 goluri şi un assist a bifat Salah în 433 de minute jucate pentru Fiorentina în 7 meciuri. În medie, un gol la 72 de minute

2 e numărul reuşitelor egipteanului în 19 apariţii la Chelsea (ian. 2014-ian. 2015). La Basel marcase 20 de goluri în 35 de meciuri

48 de meciuri fără înfrîngere acasă în toate competiţiile era seria pozitivă a lui Juventus (dura din 2013, de la 0-2 cu Bayern în CL)

22 de goluri în 34 de meciuri a marcat Salah pentru naţionala Egiptului

"Salah afacerea anului? Am făcut o treabă bună, într-adevăr, şi am avut noroc. E cel mai bun transfer al nostru în acest sezon" (Daniele Prade, director tehnic Fiorentina)

"Mohamed e în mare formă şi sperăm să continue la fel. S-a adaptat foarte repede rigorilor Serie A. E mult peste aşteptările mele" (Vincenzo Montella, antrenor Fiorentina)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
flymanc
flymanc  •  07 Martie 2015, 10:48

peste 2 ani ,are indradevar Fiorentina optiune pt 15 mil , insa Murinho ii poate pune pe masa oricand lui Salah un salariu de 7-8 mil de lire ,si se intoarce pe jos :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează